BİNLERCE MERSİNLİ ZAFER YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİNLERCE MERSİNLİ ZAFER YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU


 

Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde düzenlediği “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü” binlerce Mersinlinin katılımı ile gerçekleşti.

Hediye Eroğlu

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle günler öncesinden hazırlıklarına başlanan 3 Ocak Zafer Yürüyüşüne katılan Mersinliler saat 08.00’de  Toroslar Belediyesi önünde toplandı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Endemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek ve binlerce kişinin katıldığı yürüyüş öncesi Toroslar Belediyesi önünde saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marsı okundu. Protokol mensuplarının kalpak giyerek kol kola girdiği yürüyüşe vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrakları ile eşlik etti. Köylülerinde yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Alanı’na kadar sürdü. Yürüyüşte; Mehteran Takımı, eşeği ile yürüyüşe katılan yaşlı teyze yürüyüşe renk katarken temsili kağnı ila taşınan mermilerle tarih yeniden canlandı. Mersin’deki birlik ve beraberliğin fotoğraf karesini görüntülemek isteyenler cep telefonlarına sarılırken, evlerinin ve işyerlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar ise korteje alkışlarıyla destek verdi.Yürüyüş Cumhuriyet alanındadi resmi törene katılımın gerçekleşmesi ile sona erdi.

 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA