TEK DİK DURAN TARSUS OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEK DİK DURAN TARSUS OLDU!


 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan savaş nedeniyle Moskova’daki Turizm Fuarı CHP’li Tarsus Belediyesince boykot edildi. Kısa adı METAB olan Mersin ve Çevresi Turizm alanı Alt Yapı Hizmet Birliği’nin fuara katılım çağrısına CHP’li Büyükşehir Belediyesi katılma kararı alırken, CHP’li Tarsus Belediyesi katılmama kararı aldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği Başkanlığı (METAB), 15-17 Mart 2022 tarihleri arasında Rusya’da gerçekleştirilecek olan “MITT Moscow 27. Moskova Turizm Fuarı”na katılım için harekete geçti.

Birliğe üye belediyelere katılım için çağrı yapılırken teklif Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle siyasete konu oldu.

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği Başkanlığı'nın (METAB) yazısı ile  15-17 Mart 2022 tarihleri arasında Rusya’da gerçekleştirilecek olan “MITT Moscow 27. Moskova Turizm Fuarı”na katılıma ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından izin alındı. Bunun üzerine belediyelere katılım için yazı gönderildi.

 

“SAVAŞ VAR” DENİLDİ, SEÇER “SORUN YOK” DEDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşiminde fuara belediyeyi temsilen Meclis Üyelerinden Osman Çöl, Hüseyin Yeşil ve Ali Usca’nın gitmesi için oylama yapıldı. Salondan “Savaş nedeniyle gidilemeyebilir” sözleri yükselse de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Turizm fuarı ile ilgili METAB’ı temsilen belirlenen meclis üyeleri katılacaklar. Masrafları METAB karşılıyor. Konu komisyona gitmeden oynanabilir. Bizim için sorun yok, biz meclis olarak giderler gitmezler oylayalım, kararımızı alalım” dedi.

Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

 

BİR TEK TARSUS DİK DURDU!

Mersin’de adeta konuyla ilgili tek dik duran CHP’li Tarsus Belediyesi oldu. Belediyenin Mart ayı meclisinde gündeme gelen konuyla ilgili Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan direk, “Biz katılmıyoruz” açıklaması yaparak, tavrını koydu.

Yine bir başka CHP’li belediye olan Yenişehir Belediyesi ise konuyu gündem dahi almadı.

MHP’li Toroslar Belediyesi ile AKP’li Akdeniz Belediyesi ise fuara katılma kararı aldı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA