İŞLER TIKIRINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞLER TIKIRINDA!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin karnesi niteliğindeki 2021 yılı Faaliyet Raporu, muhalefetin ‘dostlar alışverişte görsün’ niteliğindeki eleştirileri, idarenin ise ‘işler tıkırında’ nidaları ile kabul edildi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin karnesi niteliğindeki 2021 yılı Faaliyet Raporu, muhalefetin adeta suya sabuna dokunmayan ‘dostlar alışverişte görsün’ eleştirileri, idarenin ise ‘işler tıkırında’ nidaları ile kabul edildi!

 

AKP’DE YERLİKAYA DÖNEMİ

Mecliste AKP grubunda ilginç bir değişiklik yaşandı. Partinin grup sözcülüğünü Zafer Şahin Özturan yaparken bu görevlendirmede değişikliğe gidildi bildirildi. Düzenleme ile 2014 yılından buyana Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olan İsmail Yerlikaya, partisinin yeni grup sözcüsü oldu.

Meclisin tecrübeli ismi MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, çeşitli konularda talep ve eleştirileri gündeme getiren üye olurken, AKP’mi Zafer Şahin Özturan, “Siyasi polemik olmasın” diyerek ekmek büfelerinin arttırılması ile ilgili talep ve şikayetlere değindi.

 

EREN BÜLBÜL TEPKİSİ

AKP’li Yaşar Açıkbaş ise Akdeniz Belediye Meclisinde Eren Bülbül isminin parka verilmesinin kabul edilmemesini eleştirdi. Açıkbaş, “Ya olduğumuz gibi görüneceğiz, ya da göründüğümüz gibi olacağız. Eren Bülbül isminin parka verilmesinin engellenmesini yadırgadım. Yarın iktidar değiştiğinde Şehit tabelaları indirilecek mi?” diyekek bir tartışmayı başlattı.

 

CHP’DEN ŞEHİT ÇIKIŞI

Bu açıklamalar üzerine CHP grubundan tepki gelirken Serhan Servet Dövenci, “Akdeniz Meclisi’nde gündeme gelen Eren Bülbül olayı ile ilgili biz Akdeniz Belediyesi’nde mantık olarak şehitlerimize sahip çıkmayı bizde istiyoruz. Hepsi bizim şehitlerimizdir. 3-5 ay önce yine böyle bir düşünce geldi, biz onayladık ve geçti. Ama bizim her köşe başına, parka bir şehit adının verilmemesi lazım. Şehitleri anmamız lazım. Daha önce böyle bir düşünce olsa gezmişte de verilmezdi. Daha önce verilen isimle kaldırılacak mı sorusu da abes öyle olsa desteklenmezdi. Bugün parklar çocuklarla gidilen, iyi anılarla var edilmesi gereken yerler. Çocuklarımıza kötü anılarımızı hatırlatmamamız lazım. Ülkemizin sorunları tabiî ki büyük. Ama sadece şehitlere sahip çıkmak, parklara sim vermek ile de olmamalıdır bu çalışmalar. Herkes kadar biz de şehitlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

 

SEÇER MÜDAHALE ETMEDEN DURAMADI

Gündem dışı konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyet raporu görüşmelerine geçildi.

Meclise bu esnada en yaşlı üye sıfatıyla Mehmet Çelik başkanlık ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer mevzuat gereği meclis üyelerini oturduğu bölüme geçti. Ancak Çelik’in görüşmelere geçmeden önce farklı konularda yönetime talep ve şikayetler iletmesine Seçer dayanamayarak tepki verdi ve faaliyet raporu görüşmelerine geçilmesini istedi. Çelik duruma tepki gösterse de görüşmelere geçerek, söz vermek istedi. Ancak salonda sessizlik olması ve kimsenin söz almak istememesi üzerine şaşkınlık yaşandı.

“MERSİN  BU DEĞİL”

Daha sonra ilk olarak söz alan MHP’li Meclis üyesi Mahmut Tat, 3 yılın geride bırakıldığını söyleyerek, “Yol asfaltla ilgili 2-3 katlı kavşak, tadilat, onarım ile yılı geçiriyorsak olmaz. Mersin bu değil. Mersin Büyükşehir’in gücü bu değil. Burada yapılan bir hizmet var ama öyle övünülecek, büyütülecek bir şey yok.

Ulaşımla ilgili yeni otobüsler alındı. Yönetim üzerine düşeni yaptı, oy birliğiyle mecliste de destek verildi. Park bahçelerle ilgili Kültür Parkı ve Atatürk Parkı ile ilgili ağaçların gözden geçirilmesi, düzenleme yapılması gerekiyor.

Atık bertarafı ile ilgili şartnamede olması gereken 5 merkezde bertaraf tesisi olması gerekliliği varken şuan 3 merkezde tesis var. Şartnamedeki 5 tesisin yapılması gerekiyor.Aktarma istasyonları gözden geçirilmeli.

Mezarlık için otobanın üzerinde en az 500 dekarlık bir alan bulmaya girişsek önümüzdeki yıllar için. Çünkü Mersin’in gerek ülke içi gerek ülke dışı nedeniyle muazzam bir doğum artışı olacak.

‘Cumhur İttifakı meclis üyeleri kredi vermeyerek elimizi kolumuz bağladı’ gibi ifadeler tekrarlanmamalı. Belediyenin aylık 100 milyon TL rahat harcayacağı bir para var” dedi.  

 

AKP: “YAPILMAYAN VEYA YANLIŞ YAPILAN İŞLER DE VAR”

AKP’li İsmail Yerlikaya da, 2021 yılı faaliyet raporunda iyi yapılan işler olduğunu ancak yapılamayan ve yanlış yapılan işlerde bulunduğunu söyledi.

var. İyi yapılan işler için teşekkür ediyoruz. Ama bunun daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Ulaşım Dairesi 3 battı çıktı bitirdi, transit yolumuz var. Daha çok yapmamız gereken battı çıktı var. Okan Merzeci Bulvarı’nın devamını açmamız gerekiyor.

Tarıma, hayvancılığa yardımları, hamur makinesi dağıtımını, öğrencilere destekleri bütçemiz ölçüsünde arttırmamız lazım.

Eksik olduğumuz hususlar da var, Mezarlık Daire Başkanlığı ile ilgili mesela,  Mersin’in bu konuyla ilgili sorun var, başkan yokmuş gibi davranıyor ama var bu sorun.

İmarda çok yavaş gidiyoruz. Mevzuata uydurmuyoruz bazı şeyleri mesela logo 3 yıl oldu meclisten geçmedi. Battı çıktını isim mesela geçmedi. Sevgi battı çıktısı geldi hata yaptık, şimdi Akdeniz Meclis üyeleri yaptı on kat büyüğünü, parka isim vermek bu kadar zor olmamalı. Sevgi ismini vermeyerek biz bir hata yaptık ama sizin arkadaşlarınızın Eren Bülbül ismine karşı çıkarak yaptıkları hata daha büyük” dedi.

 

“İŞLER TIKIR TIKIR GİTMEKTE”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise adeta ‘dostlar alışverişte görsün’ niteliğindeki eleştirilere, “Biz ne yaptığımızı biliyoruz, biz tefeciye boğulmuyoruz, 1 liralık malı 2 liraya yaptırmıyoruz. Akaryakıtın bugünkü rakamlarını bir kenara yazın.

Biz ne yaptığımızı biliyoruz onun için bu gemi gidiyor. ‘Çok para geliyor o yüzden işler iyi’ diyorlar ben hangi ortamda Mersin güçsüz, fakir fukara bir kettir dedim? Benim kentim güçlü, berim belediyem güçlü bir beledi.

Belediyecilikte hırsızlığı, israfı engelleyin gelen para yeter. Biz 3 yılı borçlanmadan geçirdik. Hiçbir talebi geri çevirmedik. Mersin Büyükşehir’de mali disiplin ve bunun getirdiği güvenle işler tıkır tıkır gitmekte” diye yanıt verdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA