NİHANSU KUPA İLE DÖNDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NİHANSU KUPA İLE DÖNDÜ


 

MEÜ Engelsiz Yaşam Birimi Öğrencisi Nihansu Gemci Havalı Atıcılık Müsabakasından kupa ile Döndü

Haber Merkezi  

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Engelsiz Yaşam Birimi, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından 27-30 Nisan tarihleri arasında Erdemli Atış Poligonunda gerçekleştirilen Nevzat Yamaç Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Kupası müsabakalarına katıldı. Engelsiz Yaşam Birimi tarafından ücretsiz olarak açılan havalı atıcılık spor kursuna ve müsabakalara katılım hakkı sağlayan tekerlekli sandalye kullanıcısı Nihansu Gemci’ye Üniversitemiz Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz, birim antrenörü Mert Vural, özel gereksinimli (engelli) ve gönüllü öğrenciler eşlik etti.

Üç gün süren müsabaka sürecinin sonuçlarına göre gençler kategorisinde yer alan sporcu Nihansu Gemci, kupa kazanarak MEÜ ve Engelsiz Yaşam Birimine büyük bir gurur yaşattı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ödül töreninde Gemci’ye kupa takdim edildi. Gemci, Mersin Üniversitesine gelinceye kadar tekerlekli sandalye kullanıcısı olduğu için kendisinin hiçbir spor dalına layık görülmemesine rağmen Engelsiz Yaşam Birimi koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz’ın kendisine akademik başarılarının yanı sıra sanatsal ve sportif alanlarda da birimden destek alabileceğini ifade ettiğini söyledi.

 

“ANTRENMANLARA DÜZENLİ GİTTİM”

Kendisine özel gereksinim (engel) türüne uygun spor dalları önerildiğinde antrenör Mert Vural ile tanıştıktan sonra havalı atıcılığın kendisine uygun olduğunu ifade eden Gemci, MEÜ Engelsiz Yaşam Biriminin kendisine ve ders programına uygun olarak hazırlamış olduğu kurs takvimi ile antrenmanlarına düzenli olarak gittiğini ve sıkı bir çalışma maratonun içerisine girdiklerini belirtti.

Süreç sonucunda bu galibiyeti elde ettiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Nihansu Gemci, Engelsiz Yaşam Birimi koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz ve antrenör Mert Vural’a teşekkür etti.

Engelsiz Yaşam Birimimizde havalı atıcılık kategorisindeki sporcuların antrenörü Mert Vural ise, Gemci’nin yıllarını havalı atıcılık sporuna vermiş olan pek çok sporcuyu geride bırakarak elde ettiği başarının haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Mert Vural, bu süreçte Engelsiz Yaşam Birimindeki özel gereksinimli (engelli) öğrenciler ile sürecin nasıl yürütülmesi gerektiği, onlara yönelik nasıl uyarlama ve düzenlemelerin yapılacağına ilişkin kendilerine rehberliğini hiç esirgemeden sunan Engelsiz Yaşam Birimi koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz’a ve sporculara teşekkür etti.

MEÜ Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz ise, havalı atıcılık kategorisi spor kursundan ücretsiz olarak yararlanan  Nihansu Gemci’nin derece alarak kupayı hak etmesi sonucunda, en başta öğrencilerin tüm antrenman süreçlerinden, beslenme ve uyku düzenlerine varıncaya kadar rehberlik eden antrenör Mert Vural’a, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Rektör Yardımcıları olmak üzere tüm üniversite yönetimi ile birlikte Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin’e teşekkür etti.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA