“TÜİK YURTTAŞLARA HAYAL SATIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TÜİK YURTTAŞLARA HAYAL SATIYOR”


 

​​​​​​​TÜİK’in Nisan ayı işsizlik rakamları geçen aya göre 0.4 artarak yüzde 11.5 olarak gerçekleşirken Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “TÜİK’in açıkladığı her istatistik gibi işsizlik rakamları da hayal ürününden başka bir şey değildir” dedi.

Hasan Küçük

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu  (Eğitim-İş) Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, TÜİK’in açıkladığı

Nisan ayı işsizlik rakamlarını değerlendirdi. TÜİK’in Nisan ayı işsizlik rakamlarının geçen aya oranla yüzde 0.4 artarak yüzde 11.5 olarak gerçekleştiğini ifade eden Takin geniş tanımlı işsizlik oranının ise yüzde 22,7 olarak açıklandığını kaydetti.

 

“RAKAMLAR HAYAL ÜRÜNÜ”

TÜİK verilerine göre işsiz sayısının 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 153 bin kişi artarak 3 milyon 894 bin kişi olduğunu anlatan Tekin, “Ancak bu rakamların ve hesaplama yönteminin ne kadar gerçeği yansıttığı bir tartışma konusudur. TÜİK’in açıkladığı her istatistik gibi işsizlik rakamları da hayal ürününden başka bir şey değildir. AKP iktidarının rakamlarla oynama kabiliyeti işsizliği ve enflasyonu gizleyemeyecektir. Yurttaşların yaşam deneyimleri TÜİK’in işsizlik ve enflasyonunu rakamlarının tam tersini göstermektedir. AKP İktidarı, hangi adımları atarsa atsın, rakamları ne kadara değiştirirse değiştirsin yaşanan işsizlik ve enflasyon kontrol edilemez bir hal almıştır” ifadelerini kullandı.

 

“AĞIR KOŞULLAR BARINDIRIYOR”

Ağırlaşan ekonomik kriz sürecinin emekçiler ve aileleri açısından ağır koşullar barındırdığını vurgulayan Tekin, “AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye ve milyonlarca emekçi açlığa ve işsizliğe mahkûm olmaya devam edecektir. AKP iktidarının akla ve bilime uygun bir şekilde üretim, yatırım ve düzgün bir para politikası üretmemesindeki ısrarı son bulmadıkça ekonomik krize hiçbir şekilde çözüm üretemeyecektir.”dedi.

 

“RAKAMLARI DÜŞÜK GÖSTERMEKTEN VAZGEÇİN”

AKP İktidarının acilen ciddi ve somut adımlar atarak milyonlarca gencin ve yurttaşın işsizlik sorununu çözmesi gerektiğini anlatan Tekin şöyle devam etti: “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetinin işsizlik ve enflasyon rakamlarını düşük göstererek günü kurtarmaktan vazgeçmesi gerektiğini hatırlatıyoruz, umudunu yitirmiş gençler ve emekçiler yararına adımlar atmaya başlamasının bir zorunluluk olduğunu ifade ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA