“GAZETECİLİK HAPSEDİLEMEZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GAZETECİLİK HAPSEDİLEMEZ”


 

Diyarbakır’da tutuklanan gazetecilerin özgürlüklerine kavuşması için İstanbul, Diyarbakır, Ankara ve İzmir’den sonra Mersin’de de ses yükseltildi. Sokağa inen gazeteciler, “Gazetecilik hapsedilemez” diyerek meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’deki gazeteciler Diyarbakır’da 16 meslektaşının tutuklanmasına yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Özgür Çocuk Parkında yapılan basın açıklamasında, “Gazetecilik suç değildir” pankartı açılarak, “Gazetecilik hapsedilemez” dövizleri taşındı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) başta olmak üzere emek ve demokrasi güçlerinin de destek verdiği açıklamayı Mezopotamya Ajansı Mersin muhabiri Cemil Uğur okudu.

 

“TUTUKLAMALAR, TOPLUMA VERİLMİŞ BİR GÖZDAĞIDIR”

Diyarbakır’da 8 Haziran’da gözaltına alınan 20 gazeteciden 16’sının dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını anımsatan Uğur, “Meslektaşlarımızın tutuklanmasına hangi kılıf uydurulsa uydurulsun, bizler gerçeği biliyoruz. Meslektaşlarımız; gazeteciliğin onurunu ve halkın haber alma hakkını savunduğu için tutuklandı” dedi.

Demokrasi, basın ve ifade özgürlüğünü savunarak iktidara gelen AKP’nin, bugün bunları tamamen ortadan kaldırdığının altını çizen Uğur, “Sırf iktidarını sürdürmek isteyen AKP, meslektaşlarımızı tutuklayarak seçim sürecini başlatmıştır. Bu süreci baskıyla sürdürmeye çalışacaklarını şimdiden tahmin etmek kahinlik olmayacaktır.

Basına yönelik gözaltılar ve baskılar, tamamen bütün topluma verilmiş bir gözdağıdır. Gazetecilere, mesleki faaliyetleri nedeniyle başlatılan soruşturma ve tutuklamalar basın özgürlüğüne ve haber alma hakkına saldırıdır.

 

ORTAK MÜCADELE ETRAFINDA BİRLEŞME ÇAĞRISI

Basın özgürlüğü konusunda180 ülke içinde 149’uncu sırada olan Türkiye, Diyarbakır’da 16 gazeteciyi tutuklayarak bu sıralamada daha da geriye düşmüş durumda. Özgür basının hapsedilmesi karşısında muhalefet partilerinden aydınına, gazetecisinden cemiyetine kadar susanlar şunu unutmamalıdır ki; basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Bunun sadece biz gazetecilerin değil, Türkiye’de yaşayan 84 milyonun meselesi olduğu bilinmelidir. Bu bakımdan demokrasi ve halkın haber alma hakkını savunmak için tüm siyasi partileri, kurumları ve yurttaşları ortak mücadele etrafından birleşmeye çağırıyoruz.

 

“EZİLENLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Biz gazeteciler; zalimin zulmüne karşı mücadele edenlerin, kadınların, işçileri, emekçilerin, KHK’lıların, Kürt halkının, yok sayılan halkların inançların, doğası için direnenlerin ve tüm ezilenlerin sesi olmaya devam edeceğiz.

Biz gazeteciler; gözaltılara, tutuklamalara, baskı ve sindirme politikalarına boyun eğmeyeceğiz. Biz gazeteciler; her ne pahasına olursa olsun, Ape Musa’dan, Metin Göktepe’den, Uğur Mumcu’dan, Hrant Dink’ten devraldığımız kalemle hakikati yazmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar onlar için her alanda onların sesi olacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA