MESKİ HEM BÜTÇE ARTIŞI HEM DE ZAM İSTEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ HEM BÜTÇE ARTIŞI HEM DE ZAM İSTEDİ


 

​​​​​​​Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 1 milyar 518 milyon TL olan 2022 yılı bütçesine 805 milyon 310 bin TL ek ödenek ile 2 milyar 315 milyon TL’ye çıkarmak ve su ücretlerine zam yapmak istedi. Ancak Ocak –Haziran arası yapılmak istenen ikinci zam ve TEFE TÜFE ile birlikte bir metreküp su ücreti yaklaşık yüzde 100’lük bir zam sonucu 6,55’den 13,12’ye çıkacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü 2022 yılı 1.olağanüstü genel kurul toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı. Toplantıda MESKİ idaresi hem ek ödenek, hem de su tarifelerine zam talep etti.

 

MESKİ 21 MİLYON 450 BİN TL BORÇLANMA YETKİSİ İSTEDİ

Yaklaşık 10 bin su abonesi bulunan MESKİ, 1 milyar 518 milyon TL olarak kabul edilen 2022 mali yılı bütçesini 805 milyon 310 bin TL ek ödenek ile 2 milyar 315 milyon TL’ye çıkarmak istedi.

 

TEFA TÜFE İLE ZAM YÜZDE 100’Ü BULACAK

Şuanda su fiyatlarında 7. sırada olan Mersin’de MESKİ ayrıca su ücretlerine zam yapmak istedi. Ancak Ocak –Haziran arası yapılmak istenen yüzde 45 oranındaki ikinci zam ve TEFE TÜFE ile birlikte bir metreküp su ücreti yaklaşık yüzde 100’lük bir zamma denk gelerek 6,55’den 13,12’ye çıkacak.

 

TEKLİFLER KOMİSYONDA

Başkan Seçer iki teklifi de ilgili komisyonlara havale etmeyerek, direk oylamak istedi. Ancak muhalefet buna yanaşmayarak konuların komisyonlarda görülmesinde diretti. Bunun üzerine iki teklifte Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Yılda iki kez genel kurul yapan MESKİ’nin, komisyondaki bu konuların karar bağlanması için bayram sonrası yeniden bir olağanüstü genel kurul yapmasının beklendiği öğrenildi.

 

MESKİ’NİN BORCU 1 MİLYON 140 BİN TL

MESKİ’nin mali yapısı hakkında genel kurula bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yönetime geldiğinde MESKİ’nin 119 milyon 294 bin Avro olan borcunun şuanda 65 milyon 293 bin Avro’ya gerilediğini söyledi. Seçer ayrıca 65 milyon Avro’nun 30 milyon 228 bin Avro’sunun zaten Avro bazında olduğunu anımsattı.  

“Yani MESKİ’nin 780 milyon TL bütçesi vardı. Şimdi 1 milyon 140 bin TL borcu var, 2 milyar 315 milyon TL de bütçesi var” diyen Seçer’e muhalefet temsilcisi AKP’li Zafer Şahin Özturan’dan, “Bütçeniz arttıysa yatırımlarınızı ivedilikle yapabilirsiniz” çağrısı geldi.

 

SU FİYATLARINA YÜKLENMEMİZ LAZIM”

Bunun üzerine Seçer, “Bütçe yapmak değil denklik sağlamak önemli. Ama gelirimi arttırmak için su fiyatlarında aşırı bir artışa gitme zorunluluğum var. Akaryakıt fiyatlarını, işçi ücretlerine bakın yıl başından buyana maliyetlerimize yansımasına bakın. Bunun için su fiyatlarına yüklenmemiz lazım. Vatandaşında durumu ortada keşke başka şansımız olsa. Konunun plan ve bütçe komisyonuna sevkine sunuyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA