MESKİ ZAM YAPAMAYINCA GÖZÜNÜ TAHSİLATA ÇEVİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ ZAM YAPAMAYINCA GÖZÜNÜ TAHSİLATA ÇEVİRDİ


 

​​​​​​​MESKİ’nin ek bütçe ve borçlanma teklifi kabul edilirken, zam teklifinin kabul edilmemesi üzerine Başkan Seçer’den, hizmeti sürdürebilmek mazeretiyle borç tahsilatında yeni dönem çıkışı geldi.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün 2022 Yılı 2. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

 

YÜZDE 20 ZAM REDDEDİLDİ

Toplantıda MESKİ’nin borçlanma ve zam teklifleri görüşüldü. İdarenin bu yıl için ikinci defa istediği yüzde 20’lik zammın TEFE TÜFE yansıması ile birlikte yüzde 100’e ulaşması nedeniyle Cumhur İttifakı’nca uygun bulunmayan ve komisyonda reddedilen zamlı tarife teklifi Mecliste de kabul edilmedi.

 

EK BÜTÇE VE BORÇLANMA KABUL EDİLMEDİ

MESKİ’nin 805 milyon 310 bin TL arttırarak 1 milyar 518 milyon bütçeyi 2 milyar 324 milyon TL TL’ye yükseltilmesi ve bunun da 21 milyon TL’sinin borçlanmayla karşılanması teklifi ise komisyonda ve mecliste kabul edildi.

 

BORÇLULARA TAHSİLAT UYARISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ek bütçe kabul edilirken bütçenin en öneli kalemi olan geliri etkileyecek zammın kabul edilmemesinin çelişki olduğunu söyledi.

2021 itibariyle gelişmelerin bu kadar dramatik olacağının öngörülemediğini söyleyen Seçer, “Bütçe yaptığımız 2021 yılı Kasım ayından buyana giderler arttı. MESKİ gibi çok hayati bir hizmeti yerine getiren ve gelirlerinin yüzde 90’ndan fazla kısmı hizmet sunduğu vatandaştan aldığı hizmet karşılığı olan bir kurumun ilave bütçeyi karşılaması için ilave de gelir yaratması gerekiyor. Bunun da yegane yolu ücretlerde bir değişiklik yapmak. Bunun başka izahı yok. Geliriniz, gideriniz belli. Geliriniz sabit kalır giderinizde öngöremediğiniz artışlar olursa fiyatlarda bir yenileme yapmak zorundasınız. Benim yapacağım yatırım tamamen gelirime bağlı” dedi.

Ödemelerle ilgili tahsilatta yeni bir dönem başlatacaklarını duyuran Vahap Seçer, “Yatırımlarımızı mümkün olduğu kadar akamete uğratmayacak ölçüde tahsilat politikasına gireceğiz. Kullanan, kirleten öder mantığından yola çıkarak, bu ödentileri zamanında ve yerinde tahsil etme zorunluluğumuz doğruyor. Aksi halde doğal olarak hizmet ve idarenin sevkinde sıkıntı yaşabiliriz” dedi.

 

YIL SONUNDA SU, YÜZDE 100 ZAMLI OLACAK

MHP Grup Başkanvekili Mahmut Tat ise su fiyatlarına binen TEFE – TÜFE yansıması nedeniyle ilk 6 ayda yüzde 47,3’lük zam yapılmış olduğunu söyleyerek, “İkinci dönem de bu oranda artış olma ihtimaline nedeniyle yıl sonu itibariyle su fiyatlarına yüzde 100 zam gelmiş olacak. Biz bu edenle zammı karşı çıktık” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA