VAHAP SEÇER’DEN ŞAŞIRTMAYAN YORUM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHAP SEÇER’DEN ŞAŞIRTMAYAN YORUM!


 

​​​​​​​Muhalefetin ağaç katliamı eleştirisi üzerine, “Sizin yaptığınız suç isnadıdır ve iftiraya girer, bunun gereği yapılır” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den şaşırtmayan ağaç yorumu: “Provokasyon, çamur atma, istismar, siyasi itibar suikastı…”

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde ilk olarak söz alan AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan, ağaç katliamına değinerek açıklama istedi. Özturan, “Türkiye kamuoyunda vicdanları derinden yer alan Özgecan alan Meydanı’ndaki 50yıllık kauçuk acının belediyeye ait araçla gecenin 3’ünde, belediye çalışanı ve Toroslar CHP Gençlik Kolları başkanı tarafından matkapla delinerek, içine zehir şırınga edilmek suretiyle kurulmuştur. Kamuoyu ciddi ve kapsamlı bir belediye başkanımsınız Tüm canlıların da belediye baştanıyım diyorsunuz. Bu olay hepimizi ciddi şekilde üzmüş ve yaralamıştır. Şu güzelim ağaçtan ne istendi gerçekten anlamıyoruz? İddiaya göre belediyenin arabasıyla, belediyenin çalışanı ve CHP Toroslar Gençlik Kolları başkanı tarafından ağaca zehir enjekte ediliyor. Maalesef ağaç şu an kurumuş vaziyette. Herkes sizin ciddi bir açıklama yapmanızı bekliyor” dedi.

 

“YEŞİL HASSASİYETİ OLAN BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şaşırtmayan bir açıklamaya imza atarak, “Provokasyon, çamur atma, istismar, siyasi itibar suikastı” değerlendirmesi yaptı.

Yeşile, ağaca hassasiyetine vurgu yapan Seçer, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Orada zarar gören, gördüğü iddia edilen bir kimyasalla farklı etmenlerle falanca, filanca şahıslar filanca gerekçe ile ortada bir provokasyon, çamur atma, istismar ya da siyasi itibar suikastı, girmek istemiyorum kamuoyunu vicdanına bırakıyorum.

Sadece orada değil tüm parklarda çınardan manolyaya ağacına kadar basit bir çime kadar ben yeşil hassasiyeti olan bir belediye başkanıyım. Ben yeşil Mersin projesini başlattım, bu yılın sonuna kadar refüjlerimize 700 bin fidan dikmeyi hedefledim.

 

MUHALEFETE KÜÇÜK HESAP ELEŞTİRİSİ

Ağaç sevgisi, yeşil hassasiyeti üzerinden bizim üzerimize geldiği anda vicdanlar sızlar. Ben kentin belediye başkanı olarak bu konuyla ilgili ulusal televizyonlarda daha ben o görüntüleri görmeden kimlerin gönderdiğini sizin takdirinize bırakıyorum yıpratılmak istene Vahap Seçer olsa da Mersin’in imajına darbe vurulduğunu düşünmenizi istiyorum. Bu kadar küçük düşünülmemeli.

Oradaki ağacı yatmak için elimizden gelen gayreti sürdürüyoruz. İdari soruşturma açıldı, adli soruşturma devam ediyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi görevlisinin valilik izni olmadan gece yarısı evinden alınması hukuk dışıdır. Bu hukuk dışı tavırların Türk yargısına ne kadar zarar verdiğini sizin başınıza gelirse daha iyi anarsınız.

Evet araştıralım bir daha böyle olmaması için tedbirler alalım. Ama Kültür Park’taki düzenden şuanda Mersin halkının memnuniyeti var mı, sitemi mi var. Şikayet var mı yok, son derece itinayla bakıyoruz. Siz de kullanıyorsunuz buraları.

Sizin yaptığınız suç isnadıdır ve iftiraya girer, bunun gereği yapılır.

Kültür Park içindeki belediye yapılarına defaatle zarar verildi, bugüne kadar çalışmayan mobeseler bugün çalıştı. Bir çiçeğe yapılan saldırı bundan sonra aynı hassasiyetle takip edilsin, mobeseler ile tespit edilsin.

Ortada bir suç var ise faili kimse idaremde gereğini yapar, sonuna kadar gider. Doğa bizim, ağaç bizim, yeşil bizim ağacımız bir değil binlerce ağaç dikeriz.

Mersin’in imajını küçük siyasi kazanımlar için feda etmeyiniz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA