HALK EKMEK DE ZAMLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK EKMEK DE ZAMLANDI


 

Zordaki vatandaşın en önemli ihtiyaçlarından biri olan ekmekteki zam, un başta olmak üzere maliyetlerdeki artış ile halk ekmeğe de yansıdı. Mersin’de fırıncılar 210 gram ekmek 4 TL’den satılırken, 1,5 TL olan halk ekmek de 2,5 TL oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’de geniş halk kesimlerinin sofrasının vazgeçilmezi olan ekmeğe gelen zamlar büyük bir krize dönüşmeye başladı. Fırınlarla Halk Ekmek arasında oluşan fiyat farkı nedeniyle vatandaşlar Halk Ekmek büfelerine akın ediyor. Ekmek tüketiminin artması bir yana, halkın ucuz ekmeğe ulaşmak için verdiği mücadele ve girdiği kuyruk halk içerisinde bulunduğu acı ekonomi gerçeğini gösteriyor.

 

BÜYÜKŞEHİR ZAM İSTEDİ, MECLİS KABUL ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantı Döneminin II. Birleşim Toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bütçe İçi İşletmeler Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Mersin Büyükşehir Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi'nin faaliyetleri kapsamında üretimi yapılan ekmeğin çeşitlerine göre satış fiyatının belirlenmesi ile ilgili teklif gündeme geldi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen teklif kapsamında Mersin’de Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nca üretilen ve 1,5 TL’den satılan halk ekmeğin zamlanarak 2,5 TL’den satılması oy birliğiyle kabul edildi.

Düzenleme sonucu 200 gram somun, kepenk, çavdar ve tam buğday ekmeğinin fiyatı 2,5 TL oldu.

 

EKMK FABRİKASI BAKIMDA

Kentte 43 noktadaki halk ekmek büfesinden vatandaşların sofrasına ekmek ulaştıran Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, vatandaşlara daha verimli hizmet verebilmek için 9 Temmuz’da kapsamlı bakıma girdi. Fabrika 1 Ağustos’ta yeniden üretime başlayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA