Mersin’de hakem krizi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de hakem krizi


 

Mersin’de Süper Amatör Lig’in durma noktasına getiren hakem hataları ve genç hakemlerin maçalara verilmesi ciddi ciddi tartışılmaya başlandı.

ALİ ŞANLI

 

Süper Lig(de Sivasspor Galatasaray maçında yaşanan hakem hatası ile tekrar gündeme gelen Türk hakemlerin yetersiz olduğu tartışmaları artarak devam ediyor. Hakemlerin tartışıldığı ortamda Mersin hakemleri de payına düşeni aldı. Zaman zaman Mersin Süper Amatör Ligde yaşanan hakem hataları, bazı maçlarda genç hakemlerin verilmesi, bazı hakemlerin fazla maç yönetmesi Mersin futbol kamuoyunda ilk sıralarda yerini alıyor.

Ancak Mersin’de yaşanan hakem hataları ve hakemlerin yetersiz olması incelendiğinde işin aslının hiç de görüldüğü gibi olmadığı ortaya çıktı. Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon’undan ve İl hakem kurulundan alınan bilgilere göre Mersinde ki en büyük sorunun hakem sayısı olduğu öğrenildi. Toplamada 100 civarında hakemlerin olduğu, ama haftada 96 maçın oynanması hakemlerin neden maçlara yetişmediği, bazı hakemlerin bir den fazla maç yönettiğini apaçık ortaya seriyor. 96 karşılaşmada yan hakemlerle beraber 286 hakemin görev yaptığı düşünülecek olursa Mersin’de hakem sayısının yetersiz olduğunu gözler önüne seriyor.

Üstelik 90 hakem içinde 20’si aday hakem, bunlara 20’de klasman hakemi eklendiğinde Mersin’de maç yönetecek hakem sayısını 55’lere kadar düşürüyor. Hal böyle olunca bu manzara maçlara hakem hatası, yetersiz hakem gönderildi tepkilerine neden oluyor. Uzun zamandır Mersin’de hakem çıkmamasının nedeni her yıl yapılan hakem seçmelerini yakından takip edenler biliyor. Son yapılan hakem seçmelerine 280 kişin baş vurduğu seçmelerde yapılan idmanları ve sınavı ise ancak 20 kişinin geçe bilmesi sorunun nereden çıktığını gösteriyor.

Bir çok gencin hakem olmak istememesi, gelenlerin ise yeterli olmaması Mersin’de hakem açığına neden oluyor. Bunlara maç yöneten hakemlere maç başına yan hakemlere 90 Lira, orta hakeme 150 Lira ödenmesi mevcut hakemlerinde işi bırakmasına neden oluyor. Mersin’de hakemlerin maddi, manevi sorunları çözülmez ise yakın zamanda Mersin’de maç yönetecek hakem bulmakta zorlanacağı ise ortak kanı olarak ciddi ciddi tartışılmaya başlandı. Mersin’de son olarak klasmana Oğuzhan Aksu, Burak Doğru, Alirıza Altunbakır gibi isimler çıktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA