Depremzedeler Erdemli’de tatil tesislerine yerleştiriliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Depremzedeler Erdemli’de tatil tesislerine yerleştiriliyor


 

Türkiye’yi yasa boğan depremden dolayı evsiz kalan vatandaşlardan bir kısmı tatil bölgesi Mersin’in Erdemli ilçesine yerleştirildi. 3 bini Kızkalesi olmak üzere ilçe genelinde yaklaşık 30 bin depremzedenin otel, yurt, apart ve evlere yerleştirildiği kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 10 ilde yıkıcı etki oluşturan depremler de binlerce kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi ise evsiz kaldı. Depremden etkilenen şehirlerden kaçanların bir kısmı kendi imkanları ile bir kısmı ise valiliklerin koordinesinde çeşitli illere gönderildi. Tatil şehirlerinden Mersin'in Erdemli ilçesine ise şuana kadar yaklaşık 30 bin depremzedenin geldiği kaydedildi. Bunlardan 3 binin Kızkalesi'nde otellere, diğerlerinin ise farklı noktalardaki apart, ev ve yurtlara yerleştirildiği öğrenildi.

 

"BÜTÜN TÜRKİYE'DEN ALLAH RAZI OLSUN"

Hatay’dan geldiğini belirten depremzedelerden Mehmet Aslanyürek, "Canımızı zor kurtardık. Yardım eden çok oldu, Allah razı olsun. Buradaki insanlar çok duyarlı insanlar bize çok destekte bulundular. Sürekli yardım paketleri getiriyorlar” dedi.

Gözyaşları arasında konuşan depremzedelerden Derviş Küçük de, "Antakya’dan geliyorum. Memleketimiz yok oldu. O enkazdan nasıl çıktığımızı zaten anlatamam sürekli sallanıyorduk. Erdemli'ye geldik belediye ve kaymakamlık bizi Kızkalesi’ne sevk etti. Otele yerleştik, buradaki insanlar bizi sardılar. Otellere aldılar, aşımızı verdiler. Allah razı olsun hepsinden. Bütün Türkiye’den Allah razı olsun” diye konuştu.

 

KIZKALESİ'NDE 3 BİN, ERDEMLİ'DE 30 BİN KİŞİ AĞIRLANIYOR

Yüzyılın felaketi ile karşı karşıya kalındığını aktaran Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, "Bu felaket bize gösterdi ki insanlarımızın birliği, beraberliği, kardeşliği zirveye çıkmış durumda. Deprem bölgesinden gelen misafirlerimizi başta Kızkalesi olmak üzere Erdemli’de ağırlıyoruz. Erdemli genelinde yaklaşık 30 bin insanımız geldi. Kaymakamlığımız koordinesinde her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz” diye bilgi verdi.

Gelen depremzedelere konaklama, yiyecek ve giyecek konusunda destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Kızkalesi Mahalle Muhtarı, "Şu anda 3 bin kişiyi ağırlıyoruz. Battaniye, yiyecek giyecek başta olmak üzere depremzedelerimiz için her şeye ihtiyaç var” ifadelerini kullandı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA