BUGÜNDEN TEDBİR ALMALIYIZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BUGÜNDEN TEDBİR ALMALIYIZ!


 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yaşananlar ders olmalı” diyerek, bundan sonra yapılması gerekenler için bugünden tedbir almak gerektiğini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Yenişehir Belediyesi 2023 Yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci birleşimi, belediye Nikah Salonu'nda yapıldı.

 

TEŞEKKÜRLER GÜZEL İNSANLAR

Toplantıda başkan Abdullah Özyiğit, deprem ve afetzedeler için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Seyyar mutfakların sayısını arttıracağız. İmkanlarını bize sunan vicdanlı vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bazı vatandaşlar evlerini açıyorlar. Ayrıca afetzedelere psikolojik destek sağlamak adına da farklı noktalarda hizmet sunuyoruz. Yine sivil toplum örgütleri ile yaptığımız işbirlikleri ile 138 odalı bir yurdu yaşam alanına çeviriyoruz. Burayı depremzedelerin kullanımına sunacağız. Yine bölgemize gelen yaralılara müdahale için gelen hekimlerimize de yurtlarda yaşam alanları oluşturuyoruz.

Isınma ihtiyacının karşılanması için sobalar alıyoruz. Hem toptancı hem aldığımız mağazada bu alımlara katkı sundular. Böyle güzel insanlara teşekkür ediyorum. Ayrıca bazı hayırseverler Yenişehir Kültür Merkezimize her gün binlerce ekmek ve su yardımında bulunuyorlar.

 

EŞYA YARDIMI BEKLİYORUZ

Ayrıca fuar merkezimiz birkaç amaçlı kullanılıyor. Hem depolama alanı hem de yaşam olanı olarak organize ediliyor.

İlimize gelen depremzedelerin yeni yaşam alanları için yardımseverlerden beyaz eşya yatak. Elektronik eşya bağışları bekliyoruz. Atatürk Kültür Merkezimize bu eşyaları teslim edebilirsiniz. Yaramız çok büyük. Bu yaralar karşısında yek vücut lma zorunluluğmuzu var. Kimse çıkar peşinde koşmamalı. Vicdanlı bir şekilde tedbirler almalıyız.

 

BARINMA İÇİN ÖZEL PROJE GELİŞTİRME ATAĞI

Bölgemize gelen insanlar için yeni barınma, yaşam alanları oluşturmaya yönelik de ayrıca projelerimiz var. Çelik konstrüksiyon, ahşap yapılar yapabilir miyiz bunun arayışındayız. Bu yapılar orman alanları içinde sınırlı bir yapılaşma ile olabilir. Çünkü bugün Hatay, Maraş bitmiş durumda. 

 

YAŞANANLAR DERS OLMALI

Önümüzdeki süreçte bu yaşananlar tabi hepimize bir ders olmalı. Bilim insanları yıllardır uyarıyor. Aynı tehlike İstanbul, İzmir için de var. Dolayısıyla biz bu bölgelerde yaşanma ihtimali olan deprem karşısında en azından bugün itibariyle tedbir alalım. Sayı burada kalmayacak çıkacak hepimiz bunu tahmin edebiliyoruz. Yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yardımların bu insanlara bir an önce ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Allah bizlere bu acıları bir daha yaşatmasın” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA