AKP MERSİN’E KARŞI BİLDİĞİNİZ GİBİ!... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP MERSİN’E KARŞI BİLDİĞİNİZ GİBİ!...


 

Bakanlıkta AKP teşkilatı ile seçim toplantısı yapmasıyla eleştirilen AKP’li Bakan Nureddin Nebati, Mersin’e gelerek partilileri ile buluştu. Ancak Mersin’in yıllardır hükümetten beklediği projelere dair ‘Bitmek üzere’ demekten öteye gidemeyen Nebati, konteyner limanını ağzına bile almadı!

Hediye EROĞLU

 

İki gün boyunca Mersin’de bir takım temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı ve AKP Mersin 1. Sıra milletvekili adayı Nureddin Nebati, muhalefete yüklenerek, Mersin’e dair seçim vaatlerinde bulundu.

İlk gün il başkanlığında partililer ile bir araya gelen Nebati, burada otobüs üzerinde bir konuşma yaptı. Bakanlıkta yaptığı seçim toplantısı ile eleştiri oklarının hedefi olan Nebati, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarar’ın, “Gelsin çarşıda pazarda birlikte gezelim, uzaktan olmaz bu işler” eleştirilerine isim vermeden yanıtta verdi.

“Biz pazardayız, sokaktayız, dünyanın her ülkesinde varız” diyen Nebati, “Onun için bize şöyle yan gözle bakanlara sesleniyorum. Bunlar sokağa çıkamaz diyenlere sesleniyorum. Bizim küfemiz yok, heybemiz de bu vatana yaptığımız hizmetlerin listesi var. Bizle yükselecek olanlara sesleniyorum. Gelin beraber olalım, Mersin’i birlikte ayağa kaldıralım. Hep birlikte Mersin diyelim” ifadelerini kullandı.

 

NÜKLEERE ÇEVRECİ SAVUNMASI

İkinci gün ise partisinin aday tanıtım toplantısında konuşan Nureddin Nebati, iktidarın çalışmalarını överek, Mersin’e yönelik seçim vaatlerini anlattı.

Akkuyu Nükleer Güç Santralinin çevreyi koruyacağını savunan Nebati, “Ülkemizin ilk nükleer enerji santrali projesi olan Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni yakın gelecekte ülkemizin hizmetine sunacağız. İlk elektrik üretimini 2024 yılında yapacağız.Altını çizmek isterim Mersin’deki bu tesisimiz ülkemiz elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’luk kısmını tek başına ve çevreye zararlı sera gazı salımı yapılmadan karşılayacaktır” dedi.

 

MERSİN’DEN BİHABER!

Sık sık Mersin’in hükümetten hak ettiği yatırımları alamaması ile ilgili eleştiriler gündeme gelirken, AKP’li Nebati’nin; “Mersin ilimiz, bereketli toprakları, girişimci ve dinamik insan kaynağıyla 2002’den bu yana büyük kalkınma hamlemizi en iyi değerlendiren illerimizden biri olmayı başarmıştır” demesi, kentten bihaber olduğu yorumlarına neden oldu..

Nureddin Nebati Mersin ile ilgili şunları söyledi; “İlimizin kişi başına gayrisafi yurt içi hasılası 2004 yılındaki seviyesine göre yüzde 63,7 artış kaydederek 8 bin 278 dolara yükselmiştir.Dikkatinizi çekmek istediğim bir diğer husus da Mersin’in son 20 yılda yıllık ihracatını tam 20 katına çıkarmış olmasıdır.2002 yılında şehrimizin sadece 320 milyon dolar olan yıllık ihracatı bu sene Şubat ayı itibarıyla 6,4 milyar dolara yükselmiştir.Bu nedir? Bu gayrettir, bu ortak alın terimizdir. Peki bu kadarı yeter mi; burada duracak mıyız? Hayır, asla!Türkiye Yüzyılı’nda Mersin’imizi hem yatırım ve istihdamda hem de üretim ve ihracatta şaha kaldıracağız! Mersin’in yıldızını her geçen gün daha da parlatmak için kesin kararlıyız!

 

DEVLETİN İMKANLARINI HÜKÜMETİN HANESİNE YAZDIRDI

Mersin son 21 yılda artan yatırımlar ve yatırımcı sayısı sayesinde en gözde şehirlerimizden biri konumuna gelmiştir. Önümüzdeki dönemde de yatırımların önünü açmaya, yatırımcılarımızı kesintisiz desteklemeye devam edeceğiz.

2022 yılında Mersin’de yatırım yapmak isteyen müteşebbislere sağlanan 261 teşvik belgesiyle 8,9 milyar lira sabit yatırım yapılmasını ve 4 bin 264 kişiye istihdam imkânı oluşturulmasını bekliyoruz.

2022 yılı içinde Mersin’de faaliyet gösteren 8.137 esnaf ve sanatkârımıza Halk Bankası vasıtasıyla yaklaşık 2 milyar liralık Hazine faiz destekli kredi kullandırdık.

Faaliyette olan Silifke ve Mersin Tarsus OSB’lerin yanı sıra altyapı çalışmaları devam eden 5 yeni OSB’mizin de tamamlanmasıyla Mersin’de OSB sayımız 7’ye ulaşacaktır.

 

TARIMDAN TURİZME HERKES DERTLİ AMA…

Peki biz Mersin’i nasıl şaha kaldıracağız? Birincisi Mersin’de katma değerli üretimi, tarımı, teknoloji girişimlerini devamlı destekleyeceğiz. İkincisi de çiftçimizle, esnafımızla, sanayicimizle ve turizmcimizle her daim istişare içinde ilerleyecek, gereken tüm adımları birlikte karar vererek atacağız.

Bugün Mersin, adeta taşı sıksan bereket fışkıran toprakları ve geniş tarım alanlarıyla ülkemizin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri konumunda.

İlimiz bugün, yaş meyve-sebzede ülkemizin ihracat şampiyonudur. Yine, 9 tarımsal üründe Türkiye birinciliği Mersin’imize aittir.

İlimizde 2022 yılı bitkisel üretim miktarı 2004 yılı seviyesine göre yüzde 136 artarak 6 milyon tona yükselmiştir.

Hayvancılık bakımından da benzer bir tablo vardır. Mersin’imizde, hayvan baş sayısı 2022 yılında 2004 yılına kıyasla yüzde 154’ten fazla artarak 1,8 milyon seviyesini aşmıştır.

Mersin’li çiftçilerimize finansman desteği de sağlıyoruz. 2022 sonu itibarıyla 14.420 tarımsal üreticimize Ziraat Bankası vasıtasıyla yaklaşık 6,6 milyar liralık Hazine faiz destekli kredi kullandırdık.

Mersin’imizin özellikle limondaki sıkıntılarının farkındayız. Bu sıkıntıları ihracatçılarımıza verdiğimiz destekle çözüyoruz.

Hem sıkıntıları çözerek hem yeni destekler sağlayarak 5 sene içinde, tarımsal üretimi ve hayvan baş sayısını en az yüzde 50 artırmaya hazır mısın Mersin?

Eğer hazırsan bu iş tamam! Biz Mersin’de tarımı da şaha kaldırmak için geliyoruz”.

 

HEP BİTMEK ÜZERE!...

Mersin’de iktidarın en çok eleştirdiği ulaşım projeleri ile ilgili de konuşan Nebati’nin, bitmeyen havalanış sahil yolu ve çeşmeli otobanın uzatılması başta olmak üzere yıllardır akıbeti belirsiz olan alt ve üst yapı projeleri ile ilgili ise şunları söyledi: “2003 yılından bu yana Mersin'in ulaşım ve iletişim altyapısı için toplamda 23 milyar lira yatırım yaptık.

Çukurova Havalimanı'nın altyapı çalışmaları tamamen bitirilmiş, üst yapı çalışmaları da bitmek üzeredir. Yakın zamanda ilk uçağı indireceğiz. Ayrıca, 11,7 km havalimanı bağlantı yolunu da tamamladık. Yakın zamanda onu da açacağız.

Çok kısa bir sürede Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu'nu temel atma törenini atacağız.

Silifke ilçemizin çıkışında bulunan Limankale tünelinin çalışmaları tamamlandı. Yakın zamanda açacağız.Nükleer Enerji Santrali Kavşağında 420 metre viyadük ve 1,6 km bağlantı yolu ile üst geçidini tamamladık, törenleri yakın zamanda gerçekleştireceğiz.

Akdeniz Sahil Yolu Aydıncık Gözce arasında 3 tünel, 1 viyadük olmak üzere toplam 5,6 km yol açılışa hazırdır. Toroslar ilçemizde bulunan Mezarlık farklı seviyeli kavşaklardan ilkini tamamlamıştık. Bayram sonrasında da ikincisinin çalışmalarına başlıyoruz. 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanan hızlı tren projesi, Mersin-Adana ile Gaziantep arasında seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşürecektir.”

 

KONTEYNER LİMANINI AĞZINA BİLE ALMADI

Hükümetin Mersin’e söz verdiği ana konteyner limanı projesinin akıbeti belirsizliğini korurken AKP’li Nebati’nin, bu konuya değinmemesi dikkat çekti. Nebati lojistik ile ilgili ise “Mersin’imiz; Limanı, Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Akdeniz Sahil Yolu ile ülkemizin en önemli lojistik merkezlerinden biri olma yolunda kararlılıkla ilerliyor.Yeni dönemde Mersin’de tüm ulaşım sektörlerinde önemli projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Mersin’in lojistik imkanlarını her geçen gün geliştirecek, mevcut fırsatları şehrimizin kalkınması ve refahı için en isabetli şekilde değerlendireceğiz” demekle yetindi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA