Seçmen kağıdınızı mutlaka alın! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçmen kağıdınızı mutlaka alın!


 

Türkiye’nin yazgısının belirleneceği 14 Mayıs seçimlerine günler kala muhtarlıklarda ki mesai yoğunlaştı. Muhtarlar bazı noktalarda vatandaşın ayağına kadar giderken, vatandaşlara sorun yaşamamak için mutlaka seçmen bilgi kağıtlarını almaları konusunda uyarıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim öncesi muhtarlıklar seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı tamamlandı. Yaklaşık 10 gündür vatandaşlar kimlikleri ile birlikte bağlı bulundukları muhtarlıklara kimlikleri ile başvurarak imza karşılığında seçmen bilgi kağıtlarını alabiliyorlar.

Seçmenler, sandık ve sıra numaralarına Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesi üzerinden ve e-devletten de ulaşılabiliyor.

 

GEREKTİĞİNDE MUHTAR VATANDAŞIN AYAĞINA KADAR GİDİYOR

Muhtarlar seçmenleri seçmen bilgi kağıtlarını alma konusunda uyarıyor. Mersin merkezde 204 mahalle muhtarlığı bulunduğunu söyleyen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim kurulu Üyesi ve Kiremithane Mahalle Muhtarı Ali Gülgen de, muhtarlıklarda seçim mesainin yoğunlaştığını söyledi. Seçmen bilgi kağıtlarını almak isteyen vatandaşların muhtarlara başvurmaya başladığını belirten Gülgen, “Oy kullanmak en önemli vatandaşlık görevidir. Bu sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getirilmesi için seçmen bilgi kağıdımızın mutlaka elimizde olması gerekiyor. Bu anlamda muhtarlıklarımız vatandaşlarımıza en e iyi şekilde hizmet verebilmek için adeta sefer oluyor. Gerektiğinde muhtarlarımız seçmen bilgi kağıtlarını almaya gelemeyen vatandaşların bizzat evlerine giderek seçmen bilgi kağıtlarını ulaştırıyor. Özellikle apartman yöneticilerini çağrıda bulunan muhtarlarımız onlar vasıtasıyla vatandaşların oy kullanma işlemini sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak adına çalışıyor” diye konuştu.

TEKNOLOJİDEN FAYDALANAN MUHTARLIĞA GİTMİYOR

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi Muhtarı Aziz Filiz, olası bir olumsuzluğa mahal verilmemesi adına seçmenlere muhtarlıklardan seçmen bilgi kağıtlarını almaları için çağrı yaptı.

Mahallesinde yaklaşık 6 bin 500 kayıtlı seçmen bulunduğunu ancak henüz sadece 200 seçmenin seçmen bilgi kağıtlarını aldığını söyleyen Filiz, “Seçmen kağıtlarımız yaklaşık 10 gün önce muhtarlıklara ulaştı. Vatandaşlar kimlikleri ile birlikte gelip seçmen muhtarlıklardan imza karışlığında seçmen bilgi kağıtlarını almaya başladılar.

Mahallemizde 6 bin 500 seçmenim var ancak şuana kadar bunların sadece 200 kadarı seçmen bilgi kağıtlarını aldılar. Vatandaşlarımız e-devletten de çıktı alabiliyorlar. Bu nedenle mahallemizde okur yazarlığın yüksek olması nedeniyle bizzat muhtarlıklardan seçmen bilgi kağıtlarını alanların sayısı düşük. Bu imkanları olmayanlar muhtarlıklara başvurup imza karşılığında alabilirler” dedi.

 

MERSİN’DE 1 MİLYON 378 BİN SEÇMEN SANDIĞA GİDECEK

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklamasına göre cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde yurtiçinde toplam 190 bin 736 sandıkta 60 milyon 904 bin 499 kişi, yurtdışında kurulacak 4 bin 969 sandıkta ise 3 milyon 286 bin 786 kişi oy verebilecek.

14 Mayıs seçimlerinde Mersin'de oy kullanacak seçmen sayısı 2019 yılına göre yüzde 8,52 artarak 1 milyon 378 bin olurken, özellikle sandık güvenliğine yönelik çalışmalarda yoğun şekilde devam ediyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA