İŞKUR, Engelliler Haftasında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR, Engelliler Haftasında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi


 

Haber Merkezi

 

10-16 Mayıs Engelliler Haftasında, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve İlçe Hizmet Merkezleri tarafından engellilere yönelik ziyaret ve istihdamlarına yönelik etkinliklerle doğuştan veya sonradan geçirdiği hastalık veya kaza nedeniyle hayata bir engelle devam etmek zorunda kalan bireylere özel olan Engelli Haftası kutlandı.

Engelliler Haftası kutlamalarına Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün, Mersin Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimine ziyareti ile başlandı. Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Serhat Uçar ile görüşülerek İş Kulübü ve Engelli İş Koçluğu çalışmaları aktarıldı, çevrimiçi toplantıların planlaması yapıldı. Engelli bireylerin işgücü piyasasına katılımı için haftalık düzenli olarak yapılan toplu görüşmeler işverenlerin yoğun katılımı ile yinelendi. İl Müdürlüğü, İl Müdür Yardımcı ve Şube Müdürleri, İşveren Danışmanları ve Engelli İş Koçları ile Turkuaz Engelli Bakım Merkezi, Ortopedik Engelliler Derneği, Çimsataş ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) olmak üzere engelli bakım merkezleri, dernek ve engelli istihdamı sağlayan işletmeler ziyaret edildi. Ayrıca ziyaret esnasında engelli personel istihdamında Mersin’de en yüksek sayıya ulaşması sebebiyle MIP’e, Mersin İŞKUR teşekkür belgesi takdim etti. İlçe Hizmet Merkezlerinde de işletme, dernek, bakım merkezleri ziyaret ve engelli vatandaşlarla görüşmeler tüm hafta sürdü. Tarsus’ta engelli istihdamının yoğun olduğu KSG Makina İmalat San. ve Tic. A.Ş.,Tarsus MMT Amerikan Hastanesi Tarsus İŞKUR Hizmet Merkezi müdür ve personellerince ziyaret edilerek, Arsoy Engelli Bakım Merkezi’nde düzenlenen ‘Engelsiz Yaşam’ etkinliğine katılım sağlandı. Silifke İŞKUR Hizmet Merkezi olarak Engelli Derneği ziyaret edilerek, hizmet merkezinde Titan2 İcİçtaş İnşaat A.Ş’nin engelli personel istihdamına yönelik toplu görüşme gerçekleştirildi. Erdemli İŞKUR Hizmet Merkezi, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olarak özel gereksim gerektiren bireylere hizmet veren Özel Yeni Terapi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Erdemli Koza Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Ziyaret edilen çalışanlara İŞKUR Hizmetleri aktarıldı ve engelli vatandaşlar ile görüş alışverişinde bulunuldu. Anamur İŞKUR Hizmet Merkezi de Aydıncık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği Engelli Haftası etkinliğine katılım sağlandı ve engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Engelliler Haftasına özel yapılan bu ziyaret ve görüşmeler ile işletme yetkilileri ve engelli bireylere İŞKUR Hizmetler ve teşvikler yeniden aktarıldı; özellikle hedeflenen işgücü piyasasında istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve bu istihdamların sürdürülebilirliğinin artırılmasına dikkat çekildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA