Akademi robotik eğitim peşinde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akademi robotik eğitim peşinde


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nin ortak olduğu ‘Eğitsel Robotiğin Bilimsel Öğrenme Öğretme Sürecine Entegrasyonu Projesi'nin yayınlaştırma etkinlikleri Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirildi

MEÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gülşen Avcı, Prof. Dr. Hikmet Sürmeli ve Doç. Dr. Gün Binzet’in katılımları ile Avrupa Birliği Başkanlığı-Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen projenin yaygınlaştırma etkinliklerine ilgi yoğun oldu.

Toplamda 23 Fen Bilgisi öğretmen adayının katıldığı etkinliklerde, 21. yüzyılda temel yeterlilikler ve becerilerin eğitimdeki yeri ve önemi, teknoloji ve bilimsel okuryazarlık ilişkisi, bilim öğrenimi ve öğretiminde yenilikçi yaklaşımlar ve bilimsel okuryazarlığı geliştirmek için kapsamlı bir bilim öğretimi tasarımı unsurlarını içeren fikri çıktıların sunumu konularına odaklanıldı.

Hedef gruplarının eğitim alanında merkezi ve yerel otorite birimi temsilcileri, bilim öğretimi ve bilişim alanındaki üniversite temsilcileri (idareci, akademisyen), ilgili alan öğretmenleri ve öğretmen adayları, 10-17 yaş öğrenciler ve eğitim ve robotik alanında çalışan STK, teknopark ve ticari sektör temsilcileri (robotik firmalar) olduğu projede, diğer proje ortaklarının (Türkiye, Romanya, İtalya ve Almanya) düzenlediği çeşitli etkinliklerle proje sonuçları hedef gruplarla paylaşıldı.

Yaygınlaştırma faaliyetlerinin temel hedefleri; proje çıktılarını ve sonuçlarını paylaşmak, proje çıktılarının kullanılabilirliği için hedef grupları etkilemek/etkiyi genişletmek, 21.yy yeterlilikleri ve becerileri odaklı teknolojik destekli bilim öğretimini teşvik etmek, katılımcılar arasında yeni iş birliğini sağlamak olan proje etkinlikleri; okullardaki bilim öğretimi için yenilikçi bir yaklaşım önermek ve proje sonuçlarının daha fazla kullanılması için işbirliği planı hazırlamak amacıyla gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA