Artan sinek şikayeti dere temizletti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Artan sinek şikayeti dere temizletti


 

Mersin’de artan sinek ve haşere şikayetleri, zamanında ve yeterli ilaçlama yapmamakla eleştirilen Büyükşehir ekiplerine, dere temizletti. Geç yağışların ardından bastıran sıcak havanın da etkisi ile adeta sinek üretim merkezi haline gelen ve çevreye oldukça kötü koku yayan DSİ Sorumluluğundaki Siteler Mahallesi’nde bulunan Çavuşlu Deresi’ne giren Büyükşehir ekipleri temizlik çalışmalarını başlattı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de sinek ve haşere ile ilgili şikayetler artarken derelere yönelik artan temizlik talebine kurum ve kuruluşların sorumluluğu birbirinin üzerine atarak cevap vermesine yönelik eleştiriler sürüyor.

Haşere ile mücadelede derlerin temizliği öne çıkarken daha temiz ve sağlıklı koşullarda yaşam hakkına sahip Mersinlilere bu hizmeti sağlayacak kurumlar arasındaki çatışma nihayet sonlandırılarak halkın talebi dikkate alındı.

Geç yağışların ardından bastıran sıcak havanın da etkisi ile adeta sinek üretim merkezi haline gelen ve çevreye oldukça kötü koku yayan DSİ Sorumluluğundaki Siteler Mahallesi’nde bulunan Çavuşlu Deresi’ne giren Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipler temizlik çalışmalarını başlattı.

Çalışma hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şefi Danyal Güngör, aşırı derecede kirlilik oluşan derenin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasında olmadığını ancak Mersinlilerin sağlığı için gerekenin yapılacağını söyledi. Güngör, “Hem sinekle mücadele hem de temizlik, kötü koku ve sağlık açısından vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için temizliğe karar verdik” dedi.

Derenin temizliğini 1 botcat araç, 1 su aracı ve 5 personel ile başlattıklarını aktaran Güngör, “Dereyi güzel bir şekilde temizleyeceğiz. Fakat mahalle halkımızdan isteğimiz, ellerinde bulunan materyalleri ve atıkları derelere atmamaları. Bu durumun aynı zamanda devamında denizi kirlettiğini ve mahallelerine sahip çıkmaları gerektiğini bildirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

“AKAR DERELER DSİ’NİN SORUMLULUĞUNDA”

Akar derelerin DSİ’nin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Güngör, “Vatandaşlarımızın sağlığı söz konusu olunca biz bu durumu gözetmeksizin çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yağışlardan dolayı sinek popülasyonunda Mersin’de ve Türkiye genelinde bir artış var. Bu temizlik ile bununda önüne geçmek istedik. ‘Hızlı bir şekilde yapalım, çıkalım. Hem halkımız rahat etsin, hem Mersinliler daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürsünler’ diye çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA