Emeklileri açlığa terk etmeyin | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emeklileri açlığa terk etmeyin


 

Ülkede, yüksek enflasyon ve yüksek kur politikası karşısında fiyatların her gün artmaya ve hayat pahalılığının da yükselmeye devam ettiğini söyleyen Milletvekili Kocamaz, özellikle emeklilere yönelik yetersiz maaş artışına tepki gösterdi: “Emeklileri açlığa terk etmeyin emeklilerin sesine kulak verin”

Haber Merkezi

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de, Saadet Partisi’nin zamlar ve hayat pahalığı hakkında vermiş olduğu önerge üzerine partisi adına bir konuşma yaptı.

Önergeyi destekleyen Kocamaz, seçimlerin tüm ülkelerde güven ve istikrar getirmek için yapıldığını söyleyerek, “Fakat bizim ülkemizde seçim sonrası bunun tam tersi bir durum yaşanıyor” dedi.

 

“SEÇİM YAPILDI AMA ÜLKE ESKİ TAS ESKİ HAMAM”

Ülkede yaşananların adeta “eski tas, eski hamam” sözünü hatırlattığını belirten Kocamaz, ‘Seçimden yeni çıkılmasına rağmen, ülkeye ne güven gelmiştir, ne de istikrar! İstikrar ve yatırımlar maalesef Türkiye’den tamamen uzaklaşmıştır.

Bunların yerine ülkeye yalnızca her seçim sonrası olduğu gibi zam yağmurları başlamıştır.

Akaryakıta hemen hemen her gün zam yapılmaktadır. Artan yüksek kiralar, konutlarda vatandaşları, ticarethanelerde esnafları adeta hayatından bezdirmiştir.

Kiralarla ilgili olarak en fazla yüzde 25 zam kararı da belli ki çözüm olmayacaktır.

Bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 18'lik Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 20'ye, yine bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 8'lik KDV de yüzde 10'a yükseltilmiştir.

Kurumlar Vergisi 5 puanlık artışla yüzde 20’den yüzde 25’e yükseltilmektedir. Banka ve finans kurumları için bu oran yüzde 30’a çıkarılmaktadır.

Motorlu Taşıtlar Vergisinde, daha henüz mevcut vergilerini ödeyemeyen vatandaşlara ekstra bir MTV vergisi daha getirilmektedir.

“BARINMA VE GIDA HARCAMALARI KARŞILANAMAZ HALE GELDİ”

Ülkemizde, yüksek enflasyon ve yüksek kur politikası karşısında fiyatlar her gün artmaya ve hayat pahalılığı da yükselmeye devam etmektedir.

Barınma ve gıda harcamaları karşılanamaz hale gelmiştir. Sadece, konut kiraları yüzde 500’lerin üzerinde artış göstermiştir. Yüksek fiyatlar nedeniyle 1 kilo peynir ya da bir kilo ete ulaşmak bile çoğu aile için imkansızdır.

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 10 bin 373 TL, Yoksulluk sınırı da 33 bin 789 olarak belirlenmiştir.

Ancak millete çay kaşığı ile verilenler, kepçe ile alınmaya başlanmıştır.

Bu hayat pahalılığı ve yüksek zamlar karşısında emekli vatandaşlarımıza yüzde 25’lik zam açlık ve yoksulluk sınırı altında kalmıştır.

Ayrıca memurlara yapılan zamlar, emeklilerden esirgenmiş, adaletsiz uygulamalara bir yenisi daha eklenmiştir. 

Emeklilerimize seçim öncesi verilen sözler tutulmamıştır. 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı zam öncesi 8 bin 500 TL olan eski asgari ücretin bile altında kalmıştır. 

Mersin Platformundan sizlere emekliler adına mektup var!

Emeklilerimiz iktidara;

 

“EMEKLİLERİ YİNE ÖLÜME TERK ETTİLER”

Enflasyonun hayat pahalılığının tavana vurmuş olduğu bir ekonomide taban aylığı hesaplaması ile 7500 TL alan emeklileri aynı rakamda bırakıp yine açlığa mahkûm ettiler.

Seçimlerden önce emekliye en düşük maaşı TL 7500 yaptık oyunuyla bir müddet susturup şimdide tavan aylığı hesaplanması ile 7500 ile ölüme terk ettiler, insanlarla alay ettiler.

Hayat pahalılığı, enflasyon altında sizi ezdirmeyeceğiz sözü bu muydu 7500 TL ile kim ve nasıl yaşayacak! kirasını nasıl ödeyecek!

Çalışanlarda, emeklilerde aynı ülkede aynı şartlar altında yaşıyor emekliler başka bir dünyada yaşamıyor bu nasıl bir anlayış ve nasıl bir vicdan!

Ülkeyi yönetenler bu kadar insanın onuru ve gururu ile nasıl oynayabilir?

Yarın her birey emekli konumuna gelecek bunu da unutmamak gerekir.

Bu verilen daha doğrusu verilemeyen zam kararının bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir.

Bu yaşta rahat edecek huzur bulacak insanlara bu çileyi çektirmeyin. Diyorlar.

Biz de diyoruz ki, emeklileri açlığa terk etmeyin emeklilerin sesine kulak verin.

Önergeyi desteklediğimizi belirtiyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA