CHP’de başkan adayı sandıktan çıkamadı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’de başkan adayı sandıktan çıkamadı


 

CHP’de, kongre takviminin açıklanmasıyla kaynamaya başlayan kazanlar Mersin’de kıran kırana geçen mahalle delege seçimlerine sahne oluyor. Mezitli’de mevcut ilçe Ahmet Serkan Tuncer kendi mahallesinde girdiği seçimi kaybetti. Tuncer’in, Mezitli Belediye Başkan adaylığı söz konusu olduğu için yerine gösterdiği, ilçe başkan adayı İsmail Yurtsever de kendi mahallesinden delege seçilemedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), Haziran ayında başlayan kongre takvimi kapsamında ilçe, il ve delege seçimlerine ilişkin süreç devam ediyor. 

İlk etapta üyelik adreslerinin, adrese dayalı nüfus kayıtları esas alınarak oluşan seçmen kütük bilgilerine göre güncellenmesi işlemleri yapılırken, sonrasında muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgeleri hazırlandı.

Üye çizelgelerinin ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılması ve itiraz süresinin tamamlanması ile İlçe Başkanlıklarında askıya çıkan üye çizelgeleri askıdan indirildi. Üye çizelgelerine yapılan itirazlar karara bağlanarak netleşirken 3 Temmuz 2023 Pazartesi itibariyle başlayan

Ve 30 Temmuz itibariyle sona erecek olan İlçe Kongresi Delege Seçimleri kıran kırana geçiyor.

 

TABAN DİZAYNDAN RAHATSIZ!

Mersin’de bu kapsamda hareketli günler yaşanıyor. İlçe kongreleri öncesi Tarsus, Yenişehir ve Mezitli’de büyük çekişme yaşanıyor.

Seçimlerde özellikle bazı güç odaklarının partiyi dizayn etme çabalarına tepkinin göstergesi niteliğinde sonuçlar ortaya çıkıyor.

CHP’de tabanın istediği değişim çağrıları, Mersin’de partinin en güçlü olduğu Mezitli’de zirve yaptı. CHP’nin Mersin’de en güçlü olduğu ilçe olan Mezitli’de de, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e partililerin tepkisi de gün yüzüne çıktı.

 

VAHAP SEÇER’E SUÇLAMA

Delege seçim tarihlerinde ince bir işçilik yapıldığı iddialarının gündeme geldiği Mezitli’de, Vahap Seçer ve ekibine yönelik suçlamalar yapıldı. 

Seçimlere partililerin yoğun katılım sağlanmasının önüne geçilmek için takvimin buna göre şekillendirildiğini savunan bazı partililer, İlçe Başkanı Tuncer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, belediye çalışanlarını otobüsler ile getirip oy kullandırma çabasında olduğunu ileri sürdü.

 

TUNCER, KÖYLÜYE KARŞI SANAYİCİ İLE İTTİFAK İDDİASIYLA GÜNDEME GELDİ

Mevcut İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer aday olmazken Vahap Seçer ile birlikte desteklediği İsmail Yurtseven mavi, eski ilçe başkanlarından Ulaş Yılmaz’ın beyaz liste ile yarıştığı seçimlerde nefes kesen bir süreç yaşanıyor. 

Öte yandan Tuncer, 2021 yılında; Davultepe’de narenciye bahçeleri yok edilerek sanayi sitesi yapılmak istenmesi skandalında köylüye karşı sanayici ile ittifak yapma eleştirisi ile gündeme gelmişti.

Köylüler yıllara yayılacak iş AKP, MHP ve CHP’li yöneticilerin eliyle 2 ayda geçirildiğini savunurken, Tuncer’in site kooperatifinin başkan vekili olduğu olduğuna dikkat çekmişti.

Köylü tehdit edildiğini ileri sürerken Tuncer söz konusu iddiaları itibar suikastı olarak yanıtlamıştı.

 

EMEKÇİLERİN GÖNLÜ YILMAZ’DA

Mezitli’de ismi öne çıkan Ulaş Yılmaz ise siyasi hayatına 2004 yılında başlayarak, kurucu ilçe başkanı olarak uzun yıllar Mezitli ilçesinde başarılı bir başkanlık dönemi yürüttü. CHP’ye gönül veren ve partili emekçilerin büyük desteğini alan Yılmaz, ‘Beyaz Liste’ ile girdiği delege seçimlerinde karşı listeyi geride bıraktığı görülüyor.

‘Beyaz Liste’ destekçileri; sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra organize olarak ciddi bir kampanya yürütüyor. Bu durum Mezitli ilçesinde sinerji yaratırken, Av. Ulaş Yılmaz’ın başkanlık adaylığına ve ‘Beyaz Liste’ye olan ilgiyi arttırıyor. 2008-2013 yılları arasında başarılı bir başkanlık dönemi geçiren Yılmaz’a gösterilen ilgi; siyasi kariyerindeki başarısını, parti içindeki popülerliğini gün yüzüne çıkarıyor. ‘Beyaz Liste’ destekçileri, Yılmaz’ın liderliğinde Mezitli ilçesinde daha fazla ilerleme ve gelişme umudu taşıyor. 

 

İLÇE BAŞKAN ADAYI DELEGE SEÇİLEMEDİ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın destek verdiği Beyaz Liste, merkezde tamamlanan 5 büyük mahallede üstünlük sağlarken, mavi listeyi destekleyen mevcut ilçe Ahmet Serkan Tuncer kendi mahallesinde girdiği seçimi kaybetti. Tuncer’in, Mezitli Belediye Başkan adaylığı söz konusu olduğu için yerine gösterdiği, ilçe başkan adayı İsmail Yurtsever de kendi mahallesinden delege seçilemedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA