Spor bilimleri fakültesinde mezuniyet coşkusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Spor bilimleri fakültesinde mezuniyet coşkusu


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Spor Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Rektör Danışmanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Spor Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Törende bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunmasının ardından açış konuşmasına başlayan Dekan Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, öncelikle yaşanılan zorlu süreçlerde çalışmalarını ve görevlerini layıkıyla yerine getiren Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve idari personeline teşekkür etti.

Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, "Spor Bilimleri Fakültesi olarak ülkemizin geleceğine yön veren, güçlü olan öğrencilerimizi mevcut şartlar altında en yüksek donanımla mezun etme gayretimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı görüş ve çağın gereksinimlerine uygun olarak modern, teknik ve bilimsel süreçleri kapsayan bir anlayışla devam edecektir. Eğitim öğretim sürecinin aileden başladığı gerçeği bir aşikardır. Milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesi ve devleti için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, ahlâklı, disiplinli, saygılı ve hoşgörülü bireyler yetiştirdiğiniz için kıymetli velilerimize teşekkür ederim." dedi.

Gençleri meslek hayatlarında ve sosyal yaşamlarında aileden aldığı terbiye ve fakülte eğitim öğretim sürecinde edindiği tecrübeyle cumhuriyetin temel değerlerine bağlı bir şekilde geleceğe ışık tutmaya devam edeceğine inancını belirten Prof. Dr. Çetin, "Kıymetli öğrencilerimiz, eğitim ve öğretim bir süreçtir. Burada temellerini oluşturduğunuz bilgileri ulusal ve uluslararası alanda takip ederek bu bilgi ve birikimleri yeni nesillere aktarmak yalnızca kişisel gelişiminize değil, ulusun bir ferdi olarak önemli bir göreviniz. Ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. İnanıyorum ki, sizler de umutlarımızı ve güvenimizi boşa çıkartmayacaksınız. Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyerek bilgi ve birikimlerinizi ülkemizin değerli evlatlarına hizmet olarak sunacaksınız. Sizlerin dürüst, çalışkan, adalet anlayışı gözeten saygılı ve şefkatli bireyler olmanız en büyük arzumuzdur.  Bundan sonraki her başarınız bizler için gurur kaynağı olacaktır. Mezuniyetinizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim." ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin'in açış konuşmasının ardından Spor Bilimleri Fakültesi ile ilgili bilgiler verilerek fakülte ile ilgili bir tanıtım videosu gösterildi.

Öncelikle ailesine, sonrasında da bölüm ve fakülte hocalarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan fakülte birincisi Ali Yuyucuer, "İnsanların sağlığının yanı sıra sosyal yaşantılarını da biçimlendirmelerine yönelik bir eğitimi böyle başarılı hocalarımız ile veren çok güzel bir fakülteden, ne yazık ki çok az bir sosyal yaşantı ile ayrılmak biraz üzücü. Pandemi döneminde başlayıp tam düzeldik, normale döndük derken; deprem felaketi ile sonlarına geldiğimiz, zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız sekiz dönemlik bir serüven geçirdik hep birlikte. Bu dört yılın sonunda hepimiz için dileğim; umarım hayatımızın en kötü günleri geride kalmıştır ve şu andan itibaren alacağımız her karar, atacağımız her adım, hayatın bizlere getirecekleri, bizleri her şeyin daha iyisine götürsün. Yüzlerimizden tebessümlerimizin hiç silinmeyeceği hikâyelerimiz olsun." dedi.

Spor Bilimleri Fakültesi birincisi Ali Yuyucuer, ikincisi Şaban Aygün ve üçüncüsü Özlem Işıklı’ya plaketleri; Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin tarafından takdim edildi.

Antrenörlük, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon 1. ve 2. Öğretim, Spor Yöneticiliği bölümünde dereceye giren öğrencilere Spor Bilimleri Fakültesi bölüm başkanları hocalarının plaketleri vermelerinin ardından mezun olan öğrencilerin temsili diplomaları Spor Bilimleri Fakültemsi akademisyenleri tarafından takdim edildi.

Diplomalarını alan öğrencilerin, keplerini havaya atması ve hep beraber 10. Yıl Marşı’nı söylemelerinin ardından mezuniyet töreni sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA