Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunlarını çalışma hayatına uğurladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunlarını çalışma hayatına uğurladı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleşti.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Pürhan Barbaros Tuncer, akademik ve idari personel ile mezunlar ve yakınları katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Çetin, "Ülkemizin geleceğine yön veren, güçlü olan öğrencilerimizi mevcut şartlar altında en yüksek donanımla mezun etme gayretimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı görüş ve çağın gereksinimlerine uygun olarak modern, teknik ve bilimsel süreçleri kapsayan bir anlayışla devam edecektir." dedi. Mezunlarımıza da seslenen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, "Kıymetli öğrencilerimiz, eğitim ve öğretim bir süreçtir. Burada temellerini oluşturduğunuz bilgileri ulusal ve uluslararası alanda takip ederek bu bilgi ve birikimleri yeni nesillere aktarmak yalnızca kişisel gelişiminize değil, ulusun bir ferdi olarak önemli bir göreviniz. Ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. İnanıyorum ki, sizler de umutlarımızı ve güvenimizi boşa çıkartmayacaksınız. Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyerek bilgi ve birikimlerinizi ülkemizin değerli evlatlarına hizmet olarak sunacaksınız. Sizlerin dürüst, çalışkan, adalet anlayışı gözeten saygılı ve şefkatli bireyler olmanız en büyük arzumuzdur. Bundan sonraki her başarınız bizler için gurur kaynağı olacaktır. Mezuniyetinizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim." ifadelerini kullandı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Pürhan Barbaros Tuncer de, “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu adını almamızla birlikte 16. dönem mezunlarımızı çalışma hayatlarına uğurluyoruz. Bundan da ayrıca gururluyuz. Öğrencilerimizin aileleri iki yıl önce evlatlarını bize teslim etti. Şimdi de bizlere teslim edilen emanetleri iade etme zamanı geldi. Değerli velilerimiz şundan emin olabilirsiniz; emanetinize iyi bakmak, onları söz verdiğimiz bilgi donanımlarıyla yetiştirebilmek için elimizden geleni yaptık. Özenle, sabırla ve büyük emeklerle yetiştirdiğiniz çocuklarınız bugün Üniversitemizden mezun oluyorlar. Bundan sonra kendi ayakları üzerinde duracak ve kendi hayatlarına yön verecekler. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır." dedi.

Konuşmasının son kısmında mezunlara seslenen Prof. Dr. Tuncer, “Bugünden itibaren yeni yaşam deneyimlerini içinde barındıran bir süreç başlıyor. Kendinizi yenilemek ve sürekli olarak geliştirmek bu sorumlulukların başında geliyor. Diğer bir sorumluluğunuz ise çevrenize ve yakınlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan birer insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır. Başkalarına faydalı olun. Dürüst ve ahlâklı olun. Unutmayın ki, dürüstlük ve ahlâk her zaman kazanır. Hepinizi tekrar tebrik ediyor. Sizleri iyi dilekler ve sevgiyle uğurluyorum. Yolunuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrenci temsilcisi Gamze Özer ise mezun öğrenciler adına gerçekleştirdiği konuşmada; ortak bir sevinci paylaşmak için burada toplanıldığını belirterek, ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

Yüksekokul birincisi mezun Okan Uçucu'nun mezuniyet törenine katılamamasından dolayı Yüksekokul ikincisi Gamze Özer'e plaket ve temsili diploması Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Yüksekokul üçüncüsü Manuella Metin'e plaket ve temsili diploması Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Pürhan Barbaros Tuncer tarafından takdim edildi.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve temsili diploma takdim edilmesinin ardından, mezun olan diğer öğrencilerimize temsili diplomaları, Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından takdim verildi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerimizin keplerini havaya atması ve hep beraber 10. Yıl Marşı’nı söylemelerinin ardından sona erdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA