’Laik, bilimsel eğitimden vazgeçmiyoruz!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’Laik, bilimsel eğitimden vazgeçmiyoruz!’


 

TİP’li Öğrenciler, Bakan Tekin’in karma eğitim tartışmalarına dair ifade ettiği “Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” şeklindeki açıklamasını, protesto etti. Eylemlerde yapılan açıklamada, “Türkiye İşçi Partili öğrenciler laikliğin ve özgürce bir yaşamın kırmızı çizgisidir, kimse bu çizginin ötesine geçemez!” denildi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Kamuoyunda tepki çeken bu açıklamalara karşı Türkiye İşçi Partili (TİP) Öğrenciler “Laik ve bilimsel eğitimden vazgeçmiyoruz” diyerek aralarında Mersin’in de olduğu 21 yerde eylem düzenledi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki protesto eyleminde sloganlar atarak iktidara tepki gösteren TİP’li öğrenciler, “Laik bilimsel eğitimde inat ediyoruz” pankartı açtı.

 

“BU ÇOCUKLAR DEVLET GÜVENCESİ ALTINA ALINMALI”

Burada grup adına yapılan basın açıklamasını okuyan Özgürcan Karakurt, “Saray’ın Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında sarf ettiği açıklamalarla bizi yeni bir rezillik ile baş başa bıraktı.

İddiasına göre ana hedef kız çocuklarının okullaşmasını arttırmakmış. Okula kızlarını göndermeyen ailelerin ilk bahanesi okulda erkeklerin olmasıymış ve bu hedef için gerekirse kız okulları açılabilirmiş! Kız çocuğunu okula göndermeyen aileler için Eğitim Bakanı’nın yapılabileceği tek şey güvenlik güçlerini haberdar etmek ve bu çocukları devlet güvencesi altına almaktır.

 

‘ÇAĞ DIŞI VE AKIL ALMAZ FİKİRLERİ ÜLKEMİZİN EMEKÇİLERİ ADINA REDDEDİYORUZ’

Bu saray bakanının sarf ettiği çağ dışı ve akıl almaz fikirleri ülkemizin emekçileri adına reddediyoruz. Yoksul kız çocukları da en az zengin çocukları kadar bilimsel, laik ve çağdaş bir eğitim görme hakkına sahiptir.

Zaten herkesin bildiğini dile getirelim, Yusuf Tekin’i önümüze eğitim bakanı diye koyan saray ve şeriatçı dostları kız çocuklarının okula gidemediği bir Türkiye’nin hayaliyle yatıp kalkıyorlar. Kız çocuklarının özgür ve bağımsız kadınlar olarak yetişmesi, geleceklerinin güvence altına alınması ve toplumsal yaşamın canlı bir parçası olmalarının ilk basamağı şüphesiz okullardır.

Biz kız çocuklarının geleceğini sizin kirli ellerinize bırakmayız! Türkiye İşçi Partili öğrenciler laikliğin ve özgürce bir yaşamın kırmızı çizgisidir, kimse bu çizginin ötesine geçemez!” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA