Mersin’e 2018’de verilen sözler tutulmadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’e 2018’de verilen sözler tutulmadı!


 

İktidarın Mersin’e verdiği sözleri tutmadığını ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Mersin’e 2018 seçimleri sırasında verilen sözler bile hâlen bugüne kadar tutulmamıştır” dedi.

Haber Merkezi

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Mersin’in sorunları ve talepleri ile ilgili ses yükseltmeye devam ediyor.

“Mersin’e 2018 seçimleri sırasında verilen sözler bile bugüne kadar ne yazık ki tutulmamıştır” diyerek söze başlayan Kocamaz, “Turizm bölgesi ilan edilen 8 alana bugüne kadar bir çivi bile çakılmamıştır. Yap-İşlet Devret modeli ile inşaattı devam eden Çukurova Havalimanı’nın bugüne kadar temel atma töreni 3 kez, inşaatın başlamasından bu yana açılış tarihi de 7 kez ertelenmiştir.

İktidarın 2018 seçim beyannamesinde yer alan ve Tarsus ve Mersin’e sulama, içme suyu temini ve enerji üretimi için yapımına başlanan Pamukluk Barajı ilave tesislerle 2022 yılı Şubat ayında tamamlanacağı açıklanmasına rağmen ne yazık ki bugüne kadar tamamlanamamıştır.

 

“KONTEYNER LİMANI İÇİN MERSİN’E SÖZ VERİLMİŞTİ”

Mersin Konteyner Limanı’nda da durum aynıdır. Hem 2018 Seçim Beyannamesinde, hem de 10. Kalkınma Planı’nda Konteyner limanı için Mersin’e söz verilmişti. 

Ancak buna rağmen Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı, Mersin konteyner limanının Adana’nın Yumurtalık İlçesine yapılacağını açıklamış, yapılan bu açıklama Mersin’de büyük tepkilere neden olmuştur.

 

ERDEMLİ - SİLİFKE OTOYOLUNDA ÇİLE DEVAM EDİYOR

Yine AKP’nin 2018 seçim beyannamesinde Mersin-Erdemli-Silifke Otoyolu projesinin tamamlanacağının sözü verilmişti. Üzerinden iki seçim geçmesine rağmen bırakın otoyolun açılmasını doğru dürüst inşaatına bile başlanmamıştır. 

Otoyolda seçim dönemine sadece göstermelik bir çalışma başlatılmıştır. Bugüne kadar hizmete açılamayan bu yolda sürücüler ve yolcular ‘çile çekmeye’ devam etmektedir” dedi.

 

“MERSİN TEK HASTANEYE MAHKÛM EDİLDİ”

Mersin’de bir tarafta yıllardır tamamlanamayan ve hizmete sunulamayan yatırımlar varken, diğer tarafta da yanlış yerlere yapılan yatırımların vatandaşlara adeta zulüm yaşattığını savunan Kocamaz, “Bu yatırımlardan birisi de Mersin Şehir Hastanesi’dir. Mersin Şehir Hastanesi, merkeze yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta şehrin dışına yapılmış,

Üstüne Mersin Devlet Hastanesi de kapatılmış hastalar adeta tek hastaneye mahkûm edilmiş, vatandaşlar hastaneye ulaşabilmek için de 2-3 araç değiştirmek zorunda bırakılmıştır. 

 

ÇİMENTO HAMMADDE SAHALARINA ÇEVRE TEPKİSİ

Hükümet, Mersin’in Tarsus İlçesinde Çokak, Çavuşlu, Koçmarlı ve Yanıkkışla köyleri sınırında ve 5 bin dönüm kullanılacak ormanlık alanda çimento fabrikası ve fabrikaya ait hammadde sahaları ile bölgeyi ateşe atmaktadır.

Çimento fabrikasının ve hammadde sahalarının kurulacağı alanda 11 yerleşim alanı bulunmaktadır.

 

Bu alanda; hali hazırda orman alanları, zeytin bahçeleri, üzüm bağları ve tarım arazileri bulunmakta, fabrika önemli tarım alanlarının tam ortasına yapılmak istenmektedir.

Oysa daha önce Silifke Yeşilovacık’ta yapılmasına engel olunamayan çimento fabrikasının şuanda çevreye vermiş olduğu zararlar ortadadır.

Fabrikanın buraya kurulması halinde, önemli bir hava ve çevre kirliliği oluşacaktır. Bu nedenle o bölgedeki vatandaşlarımızı yerinden yurdundan etmeden yol yakınken bu yatırım durdurulmalıdır.

 

ÇİFTÇİ ZORDA

Mersin İlimizde, nüfusun önemli bir bölümü geçimini yetiştirdikleri tarımsal ürünlerden sağlamakta ve bu kapsamda ekonomiye önemli katkılar sağlamaktadır.

Buna rağmen, yüksek girdiler ve düşen ürün fiyatlar karşısında üretici, maliyetlerini bile karşılayamaz hale gelmiştir.

Ne yazık ki bu yıl Anamur’da üretilen muz maliyetini karşılamıyor. Mut İlçemizde bahçede kayısının kilosu 5 TL’ye, Erdemli İlçemizde ise limonun kilosu 3 TL’ye kadar düşmüştür.

Düşen bu fiyatlara karşılık marketlerde muzun kilosu 25-30 TL’ye, kayısı kilosu 40-50 TL’ye, limon ise kilosu 18-20 TL’ye satılmaktadır.   

Böylece uygulanan yanlış politikalar ve ihracat yasakları yüzünden üreticinin kar ve kazancı aracıya, tüccara veya marketlere gitmektedir. Bu durumda, üreticiye yalnızca yüksek maliyetler ve yaşadıkları zarar kalmaktadır.

Ayrıca Anamur ilçemizde şiddetli fırtına ve hortum, Tarsus İlçemizde şiddetli yağış sel, yine Erdemli ilçemizde dolu ve sel nedeniyle zarar gören ve mağdur alan olan üreticilerimize gördüğü zararla ilgili henüz her hangi bir destek sağlanmamıştır. Afetten zarar gören üreticilerimizin mağduriyeti biran evvel giderilmelidir” diye konuştu.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA