Sahte ’avukat’ ve ’uzlaştırmacı’ ’kaportacı’ ve ’tatlıcı’ çıktı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sahte ’avukat’ ve ’uzlaştırmacı’ ’kaportacı’ ve ’tatlıcı’ çıktı


 

Amasya polisi, kendilerini ’avukat’ ve ’uzlaştırmacı’ olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 2’si tatlı ustası, 1’i kaportacı 4 şüpheliyi Mersin’de yakaladı. Adliyeye çıkarılan zanlılardan 3’ü tutuklandı, 1’i adli kontrolle serbest kaldı.

Amasya’da yaşayan T.Ç. kendisini 'avukat' olarak tanıtan şahsın yönlendirmesiyle şüpheli şahısların hesabına 115 bin TL para gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığından şüphelenen T.Ç., Amasya Emniyet Müdürlüğüne başvurdu. Yapılan araştırmalarda mağdurlara kendilerini 'uzlaştırmacı' ve 'avukat' olarak tanıtan şüphelilerin farklı isimler kullanarak müştekilere yaşı küçük kız ve erkek çocuklarıyla cinsel görüşme kayıtlarının olduğu, bu çocukların aileleri tarafından darp edildiği, bu çocukların aileleriyle kendilerini 'uzlaştırmacı avukat' adı altında para talep ettikleri anlaşıldı. Soruşturma konusu olayla ilgili tespit edilen şüphelilerin çeşitli tarihler arasında 7 farklı ilde bulanan 9 şahsı toplamda 207 bin TL civarında dolandırdıkları belirlendi. 22 farklı ilde bulanan 46 mağdur şahsı dolandırma girişimleri ise Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince önlendi. Amasya polisi, vatandaşların 121 bin TL civarında dolandırılmalarını engelledi.

Şüpheliler kaportacı Yiğit Ali E., tatlı ustaları Ferdi E. ile Melik V. A. ve esnaf Onur K., Mersin’de yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandı. Evlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Amasya’ya getirilerek sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Yiğit Ali E., Ferdi E. ile Onur K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Melik V. A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA