Yeni akım zumba | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeni akım zumba


 

Spor salonlarına gidenlerin hem dans edip hem de eğlenerek kilo verdikleri son yılların akımı olan Zumba’ya ilgi her geçen gün artıyor.

ALİ ŞANLI

 

Spor salonları insanların özellikle yaz aylarına az bir süre kala başvurdukları , forma girdikleri yerler olarak bilinir. İnsanların sporun yanı sıra sosyal anlamda da farklı insanlar ile tanışarak kendilerini iyi hissetmek içinde tercih edilir. Spor salonunda normal yaşamda yapmadığı hareketleri yaparak önce kondisyon depolanır. Fitness programı oluşturmadan önce amaç belirlenlenir. Birey kilo vermek istiyorsa, bulunduğu kiloyu korumak istiyorsa veya bölgesel olarak incelmek istiyorsa  ya da sıklaştırmak istiyorsa bunu mutlaka hocaların eşliğinde yapmalı.

 

EĞLENCELİ ZAYIFLAMA

Ben koşu bandında koşmak istemiyorum, ağırlık ile çalışmak istemiyorum, eğlenceli zayıflamak istiyorum derseniz bunun da yolu bulunmuş. Günümüzün en popüler grup egzersizlerinden olan Zumba, bir akım halinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla yayıldı. Kilo vermeden sıkılaşmaya kadar birçok faydası bulunan zumba, kadın ve erkeklerin yeni gençlik formülü haline geldi. Dans ederek gençleşmek isteyenler artık soluğu zumba seanslarında almaya başladı.

Mersin'de bunun öncü isimlerinden olan Remzi Öztosun Zirve fitness salonunda Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri dersi vererek müzikle, dansla eğlenceli şekilde hem kilo verip hem de sıklaştırabilme imkanı sunuyor. Halen spor salonlarının vaz geçilmezi grup fitness egzersizi olan zumbanın yan dallarıyla da adından söz ettiriyor. Zumbakids de bunlardan biri. Çocukları hem dans ettiren hem de eğitsel oyunlarla bedensel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunan zumbakids artik okullarda ve salonlarda yerini almaya başladı. Mersin de Zirve fitness salonunda Remzi Öztosun aracılığı ile zumba ve  zumbakids başka boyutlara ulaşıyor.

Zaman zaman katıldıkları dans yarışmaların da da derece yapan Remzi Öztosun ve dans eğitmenleri  Mine Kartal, Yusuf Polat, Yağmur Azra Çelik Mersin'i en iyi şekilde temsil ediyorlar. En son Bedensel engelliler Türkiye Dans Şampiyonasında junior çifler kategorisinde ki yarışmada  Azra-Remzi çifti 1'inci olurken , Yusuf-Mine Çifti 2'inci olmuştu.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA