Çocuklar bayramlarını coşkuyla kutladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuklar bayramlarını coşkuyla kutladı


 

Mersin’de çocuklar bayramlarını coşku ve neşeyle kutladı. Marina Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlikte, çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ruhunu yansıttılar. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye’yi aydınlık yarınlara çocukların taşıyacağını söyledi.

KIYMET GÖKÇE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mersin’de Marina Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlikle kutlandı. Rengarenk giysileriyle kutlamalara katılan çocukların coşkusu ve neşesi, büyükleri de etkiledi. Mersinliler kutlamalara beşikteki bebeklerinden gençlere kadar her yaştan çocuklarıyla katılarak, çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldular. Kutlamalara Vali Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Serdal Kuyucuoğlu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da katıldı.

23 Nisan kutlamaları, Vali Çakacak’ın minik çocuklar ve Milli Eğitim Müdürü Koca ile birlikte etkinliğe katılanların bayramını kutlamasıyla başladı. Alanda, ellerinden tuttuğu miniklerle tur atan Çakacak, çocukların heyecanını paylaşarak onlarla birlikte neşelendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, çocuklar, gençler ve gaziler birlikte sürpriz gösteri sergilediler. Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden kutlamalarda, Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nden zihinsel engelli çocukların halk oyunları gösterileri, izleyicilerden büyük alkış aldı. TRT Çocuk Korosu’nun halk müziği ve sanat müziği konserlerinde seslendirdikleri eserlere, kutlamalara katılan çocuklar da ellerinde bayraklarla eşlik ettiler.

BAYRAMDA 500 ÇOCUĞA BİSİKLET

Bayramda farklı çocuk guruplarının halk oyunları gösterilerinin ardından satranç yarışmasında dereceye giren çocuklara madalyaları Vali Çakacak ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Kutlamalarda ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın bisiklet kullanımını artırmak amacıyla çocuklara dağıtılmak üzere Mersin’e gönderdiği 500 bisikletin 20’si de yine Çakacak ve Mersin İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Aytekin Kemik ile Milli Eğitim Müdürü Koca tarafından çocuklara verildi. Geriye kalan 480 bisiklet de bugün diğer çocuklara dağıtılacak.

Marina’daki kutlamalar, anaokulu öğrencilerinin birbirinden renkli gösterileriyle sona erdi.

“AYDINLIK YARINLARA ÜLKEMİZİ ÇOCUKLARIMIZ TAŞIYACAK”

Kutlamaların ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Çakacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, çocuklarının heyecanını hep beraber yaşadıklarını söyledi. Çakacak, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızla birlikte bugün 23 Nisan Bayramı’nı kutluyoruz. 23 Nisan bizim tarihimizde çok önemli bir gün. 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Millet Meclisi açıldı. Ülkemizin işgal altında olduğu o zorlu yıllarda millet iradesinin üstünde hiçbir güç olmayacağını ilan kutlu ve mutlu bir gündü. Onun yıl dönümünü kutluyoruz. Millet egemenliğinin, millet iradesinin her türlü gücün üstünde bir güç olduğunu bütün dünyaya ilan etti Türk milleti ve Atatürk bu güzel, kutlu ve mutlu günü Türk çocuklarına armağan etti. Çünkü aydınlık yarınlara ülkemizi çocuklarımız taşıyacak” dedi.

Dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklara armağan edilmiş böyle özel bir bayram olmadığının altını çizen Çakacak, “Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Türk milletine olan güvenin ve saygının bir ifadesidir. Çünkü Atatürk, kurtuluş mücadelesini milletini arkasına alarak zaferle taçlandırdı ve bu güzel günü de Türk çocuklarına armağan etti. Tüm dünyadan çocuklar da gelerek, sevgi, birlik, beraberlik ve barış içinde 23 Nisan’ı Türkiye’de kutluyorlar. Bütün çocuklarımızın ve Mersinli hemşehrilerimin bu güzel bayramını kutluyorum, nice güzel bayramlara ülke olarak birlik, beraberlik içerisinde erişmeyi temenni ediyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA