Eski kocaya indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eski kocaya indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet!


 

Mersin’de, 11 yıl önce boşandığı eşi Şenay Öz’ü, kızının gözleri önünde tabancayla vurarak öldüren Ali Kapu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hakimin, sanığa indirim uygulamadığı duruşmada, diğer sanıklar Ali Kapu’nun kardeşi Derviş Kapu ile boşandığı eşi İlknur Kirişt

KIYMET GÖKÇE /

Mersin'in merkez Toroslar ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde, 26 Ekim 2015 tarihinde eski eşi, 4 çocuk annesi Şenay Öz'ü kızının gözleri önünde katleden Ali Kapu, kardeşi Derviş Kapu ve boşandığı eşi İlknur Kirişti’nin yargılandıkları davanın karar duruşması, bugün Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Kapu kardeşlerin birlikte tasarlayarak ve kasten öldürme, Ali Kapu’nun ruhsatsız ateşli silah bulundurma ve taşıma, Ali Kapu’nun eski eşi Kirişti’nin ise yardım ve yataklık suçlarından yargılandıkları davaya, eski kocası tarafından katledilen Şenay Öz’ün kızı 20 yaşındaki Ö.K. ve oğlu D.K. ile kardeşleri müşteki olarak katıldı.
Her üç sanığın da hazır bulunduğu duruşmanın başında sanık Ali Kapu ile Şenay Öz’ün kardeşleri arasında tartışma yaşanırken, müşteki avukatları, her üç sanığın da cinayeti birlikte tasarlayarak işlediklerini belirterek, Derviş Kapu’nun da TCK’nın 38. maddesi çerçevesinde yargılanmasını, tutuksuz yargılanan İlknur Kirişti’nin ise tutuklanmasını istediler. Avukatlar ayrıca, sanıklar hakkında indirim uygulanmamasını ve üçünün de aynı şekilde cezalandırılmasını istediler.
Sanıklar Derviş Kapu ile Kirişti’nin avukatları ise suçun işlenmesinde azmettirici olmadıklarını ve sanığa yardım etmediklerini belirterek beraat talebinde bulundular. Hakimin, sanıklara son sözlerini sorması üzerine, Kirişti beraatini isterken, sanık Derviş Kapu, kardeşinin 15 yıldır Belçika’da yaşadığını, Mersin’e geldiğinden bu yana da görmediğini söyledi. Şenay Öz’ün çocukları ve kardeşlerinin yalan söylediklerini öne süren Derviş Kapu, Şenay Öz’ü azmettirerek öldürttüğünün doğru olmadığını dile getirerek beraatini istedi.
11 yıl önce boşandığı eski eşi Şenay Öz’ü tabancayla vurarak öldüren Ali Kapu ise savunmasında, “Ben bu suçu bile bile işlemedim. Olay günü ben kızımla konuşurken, kendisi kocasının evine gidebilirdi. Sen, bana ve kızıma karışamazsın dedi. Küçük oğlumun da duruşmaya getirilmesini istiyorum. O çocuğumun burada Türk kimliği yok. Bir anne önce çocuğunun kimliğini çıkartır, gelir gelmez koca mı bulur kendine” dedi.
Bunun üzerine mahkeme hakimi, Kapu’ya, “Sen gidip çıkartsaydın kimliğini” diyerek fırça attı.

KAPU’YA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS
Şenay Öz’ün çocuklarının “Yüce adalete güveniyoruz” dedikleri duruşmada, hakimin son sözlerini sorduğu Ali Kapu, “Takdir mahkemenindir” diye konuştu.
Annesi, öz babası tarafından gözleri önünde öldürülen Ö.K.’nin sürekli gözyaşı döktüğü duruşmada, mahkeme hakimi daha sonra kararı açıkladı. Buna göre, eski eşi Şenay Öz’ü öldüren sanık Ali Kapu, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına, eski eşi Şenay Öz’ü tasarlayarak kasten öldürmek suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalandırılmasına, indirim maddelerinin uygulanmamasına, diğer iki sanığın ise beraatlerine karar verildi.

ALİ KAPU, 11 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI ESKİ EŞİ SENAY ÖZ’Ü, KIZININ GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRMÜŞTÜ
Ali Kapu (53), 26 Ekim 2015 tarihinde, 2004 yılında Belçika'da yaşarken boşandığı eski eşi Şenay Öz'ü (47) merkez Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi 87042 Sokak'ta durdurmuş, kızı Ö.K. ile birlikte evine dönen eski eşine rastgele ateş açarak, yerde yaralı halde yatan kadını tabancanın kabzası ile de darp etmişti. Ali Kapu, polis ekipleri tarafından olaydan kısa süre sonra suç aleti tabancayla birlikte yakalanmış, boynuna ve göğsüne isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Şenay Öz ise kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'nde tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA