Biber üreticilerine sorunları bildirin çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Biber üreticilerine sorunları bildirin çağrısı!


 

Mersin’de örtü altı sebze yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorun ve çözüm önerilerini rapor haline getirilerek bakanlığa sunulması için harekete geçildi. Bu kapsamda 3 Mayıs’ta, “Tarla Günü”nde buluşacak biber üreticisine de rapora katkı verin çağrısı yapıldı.

ATİLLA TULAY/

Örtü altı üretimde Türkiye’nin önemli merkezlerinden olan Mersin, yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerine anlatmak için düğmeye bastı. 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), örtü altı sebze yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorun ve çözüm önerisi başlığında bir form hazırlayarak, üreticilerden görüş ve öneriler toplamaya başladı. 

“NEMATOD VE KÖK HASTALIKLARI İLE MÜCADELEYİ ANLATIN” 
3 Mayıs 2016 günü saat 15:00’de Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi Malaz mevkiinde düzenlenecek “Tarla Günü” etkinliği öncesi biber üreticilerine de sorun ve taleplerini rapora eklemek için görü bildirme çağrısı yapan MTSO; “İlimizde iki yıldan buyana; Mersin Valiliği himayelerinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinasyonunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları ile Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinin destekleriyle, ‘Nematod ve Kök Hastalıkları İle Mücadele Projesi’ yürütülmektedir. Kazanlı Mahallesi’nde yürütülen bu projede elde edilen veriler ve gelinen noktanın raporda yer alması ayrıca önemlidir. Bölge çiftçisine, ekonomisine ve dolayısıyla ülkemize fayda sağlayacak uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla sürdürülen projenin elde ettiği başarı ilimiz için ayrıca önemlidir” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA