1 Mayıs öncesi yer gerginliği sürüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

1 Mayıs öncesi yer gerginliği sürüyor!


 

1 Mayıs’a sayılı günler kala işçiler ve Valilik arasında kutlama yeri tartışması devam ediyor.

SONER AYDIN/

İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’na sayılı günler kala, gerilimli hava sürüyor.
Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilirken, Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanan 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı, 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edildi.
Ancak resmi kutlama programına alınmasına rağmen yıllarca gerilimli anmalarla gündeme gelen 1 Mayıs, bu yıl da, geçen yıl olduğu gibi gerilimli bir havada kutlanacak.

TAKSİM BİLMECESİ SÜRÜYOR!
Türkiye genelinde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu temsilcisi Kadri Kılıcı, Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Raşit Tükel ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği temsilcisi Süleyman Solmaz, İstanbul Valiliğine gelerek 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için resmi başvuruda bulundu. Ancak valilik henüz konuyla ilgili kararını açıklamadı. 

MERSİN’DE BEKLEYİŞTE!
Mersin’de de 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi kutlama yeri bilmecesi sürüyor. Mersin Valiliği, güvenlik açısından kutlamalar için Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yanındaki boş alanı gösterdi. Ancak işçiler her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamakta ısrar ediyor. Konuyla ilgi gazetemize açıklama yapan Tertip Komitesi’nden Yol-İş Şube Başkanı İrfan Gültekin, Vali Yardımcıları ile yaptıkları görüşmede kendilerine güvenlik dolayısıyla TSG Stadyumu’nun yan tarafındaki alanın gösterildiğini söyledi. Bugün Vali Özdemir Çakacak ile son kez bir görüşme yapacaklarını kaydeden Gültekin, işçiler olarak 1 Mayıs’ı 25 yıldır kutladıkları Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamak istediklerini Vali Çakacak’a ileteceklerini dile getirdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA