Akkuyu, Çernobil olmayacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu, Çernobil olmayacak!


 

Çernobil felaketinin 30. yıl dönümünde açıklama yapan MERÇED, halkın iradesine rağmen ısrarla yapılmak istenen Akkuyu Nükleer Santrali’ne izin vermeyeceklerini söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) tarihin en büyük nükleer felaketlerinden biri olan Çernobil’in 30. yıl dönümünde açıklama yaparak, Akkuyu’da ortaya çıkacak tehlikeye dikkat çekti. Dernek adına açıklamayı gerçekleştiren doğa savunucusu ve derneğin avukatı Semra Kabasakal, Çernobil faciasından sonra ülkemizde o dönemin yetkililerinin gerekli önlemleri aldırmadığını ve bilimsel çalışmaların yapılmasını önlediğini belirterek tonlarca çay, fındık gibi ürünlerin tüketilmesine göz yumulduğunu kaydetti.

“HALKIN İRADESİ YOK SAYILIYOR”

Çernobil zihniyeti ile davranan hükümetin nükleer santral konusunda inadını sürdürerek halka yalan söylemeye devam ettiğini dile getiren Kabasakal, “Nükleer santrali evdeki tüp gaza indirgeyen zihniyet Mersin’e, Sinop’a ve İğneada’ya halkın iradesine rağmen kapalı kapılar ardından nükleer santral anlaşmaları ve bilimsel olmayan, göstermelik çed raporları ile Karadenizi ve Akdenizi nükleer atık çöplüğüne dönüştürecek nükleer santral projeleri planlamaktadır” dedi.

“NÜKLEER SANTRALE İHTİYACIMIZ YOK”

Çernobil’in sanığı olan Rusya’nın Akkuyu’ya ve Fukuşima’nın sanığı olan Japonya’nın ise ülkesindeki nükleer santralleri kapatmasına rağmen Sinop’ta nükleer santraller kurmak için çalışma yaptığının altını çizen Kabasakal, “Ülkemizin nükleer santrallere ihtiyacı yoktur. Nükleer santrallerden enerji üretimi kandırmacası ile ülkemizi nükleer çöplüğe dönüştürecek ve dünyadaki insanları öldürmek için ülkemizin nükleer silah üretim merkezi olmasına karşıyız. Başta Akkuyu’da ve Sinop’ta olmak üzere ülkemizin hiçbir yerinde nükleer santrallerin ‘Çernobil bir daha asla’ sloganı ile kurulumuna izin vermeyeceğiz. Hükümeti bir kez daha bu maceradan vazgeçmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA