Vefa yazıları ödüllendirildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vefa yazıları ödüllendirildi


 

Mersin Üniversitesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Vefa Yazıları Yarışması”nda ödüller, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

ATİLLA TULAY

Mersin Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada, gençlerin dil, edebiyat ve kültürümüze ait değerlerle ilgili bilincini geliştirmek ve yazdıkları eserlerle kendilerini ifade edebilen nitelikli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak amaçlandı.

Geleneksel olarak yapılan ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen yarışmanın jüri üyeliğini, MEÜ’den Doç. Dr. Hürriyet Gökdayı, Okt. Döndü Can ve öğrenci temsilcisi Emine Esme Dilci ile Dil ve Edebiyat Derneği'nden Dr. Hasan Sarı, Fırat Yaman, Erol Özdemir ve Ali Uysal üstlendi.

Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu'nda yapılan törende, dereceye giren eser sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

Yarışmanın ödül törenine; Mersin Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Erim ile bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisiyle başlayan törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Çamsarı, yarışma konularının çok düşünülerek ve güzel seçildiğini belirterek şunları söyledi: "İçinde bulunduğumuz bu nizam, vefa üstüne kurulu. Günümüzde özellikle edebiyat ve edebiyat içerikli aktivasyonların azalması, başta vefa olmak üzere pek çok insani duyguyu köreltti. Bunu kendimizi ölçerek, çevremize ve topluma bakarak çok rahat anlayabiliriz. Kendimizi düzgün şekilde ifade etme yolunu ancak edebiyatla elde edebiliriz. Edebiyat içerikli aktivasyonlar bu yüzden çok önemli, hele gençleri içeriyorsa. Bu içerik özellikle vefa olunca önem iki kat artmakta."

Dr. Mustafa Erim ise yarışmada vefa konusunu ele almalarının tesadüfi bir seçim olmadığını söyledi ve vefa ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Vefa, bu topraklara ve bu coğrafyaya ait olan değerlerimizdendir. Her şeyin özünü barındıran duygudur, medeniyetimizin kadim bir mirasıdır. Vefayı sadece bize iyilik yapan birine karşı duymamız gereken bir minnet duygusu olarak görmememiz gerekir. Allah'a, insana, tabiata, canlı-cansız tüm varlıklara, zaman ve mekan tanımadan sarılma yoludur vefa. Aşkla yoğrulmuş insan ruhunun özüne teslimiyet ve bağlılıktır. Tüm kirlenmişliklere inat hala tertemiz bir dünyanın varlığına inanma sebebimizdir. İnsanın kendini bulmasına ışık tutan, geçmişiyle arasında bağ kuran bir köprüdür."

Konuşmaların ardından dereceye giren eser sahiplerine ödülleri takdim edildi. Birinci Salih Yaşar'a ödülü Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman tarafından verilirken, ikinci Şehmus Özen ödülünü Rektör Prof. Dr. Çamsarı'nın, üçüncü Zeki Bakıtkal ise Mustafa Erim'in elinden aldı.

Törende ayrıca yarışmanın düzenlenmesine sağladığı katkılardan dolayı, Rektör Prof. Dr. Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve  Mustafa Erim'e de birer plaket sunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA