Kanalizasyon arızaları robotla tespit edilecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kanalizasyon arızaları robotla tespit edilecek


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hatları içerisindeki arızaların tespit edilmesi amacıyla Kanal Görüntüleme Aracı aldı.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hatları içerisindeki arızaların tespit edilmesi amacıyla Kanal Görüntüleme Aracı aldı. MESKİ’den yapılan açıklamada, araç ile kanalizasyon hatları içerisindeki arızaların en kısa sürede tespit edilip, bakımının yapılacağı belirtilerek, “MESKİ tarafından alımı yapılmış olan Kanal Görüntüleme Aracı sayesinde yeni açılmış yollara yapılan altyapı tesislerinin asfaltlama safhasından önce iç kontrolleri, koordinatları eğimi gibi bilgilere ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Ayrıca hat üzerinde problemli noktalar tespit edilerek asfaltlama çalışması yapılmadan önce tamiratların yapılması, böylece asfalt tahribinin engellenmesi sağlanacaktır. Bir başka çalışma alanı da mevcut yağmursuyu hatlarına yapılmış olan kanalizasyon bağlantılarının tespiti yapılarak kanalizasyon hattına aktarılması, böylece deniz kirliliğinin ve ızgaralardan gelen kanalizasyon kokularının da önlenmesi sağlanacaktır. Kanal Görüntüleme Aracı tarafından çekilen görüntüler, bilgisayar vasıtasıyla kaydedilmekte ve araç içerisinde monitör tarafından da izlenmektedir. Kanal Görüntüleme Aracında yer alan robot kanal içerisinde 300 metre mesafeye kadar hareket etme kabiliyetine sahiptir. Mersin genelinde kanalizasyon arızalarını en kısa sürede tespit etmek amacıyla kanal görüntüleme ve rehabilitasyon işine başladık” denildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA