Önce çalışan sağlığı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Önce çalışan sağlığı!


 

Mersin’de, “28 Nisan İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybeden İşçileri Anma ve Yas Günü” öncesi, “1.Ulusal Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu” başladı.

SONER AYDIN

Ülkemizde son yıllarda özellikle maden, inşaat, sanayi gibi ağır iş kollarında gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle iş cinayetleri giderek artmakta. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin verilerine göre; 2015 yılında 1730 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Yine, Meclis verilerine göre, 2016 yılının ilk 3 ayında ölen işçi sayısı ise en az 415 ulaştı. 2002-2015 yılları arasında en az 17 bin işçi hayatını kaybetti.

İş cinayetlerinin sıkça meydana geldiği Mersin’de 1.Ulusal Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu Mersin Sanayi Sitesi, Mersin Tabip Odası, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesinin desteğiyle başladı. Çalışan sağlığı ve iş güvenliğinin konuşulduğu sempozyumun 1. gününde, “Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması, çalışanların sağlığına zarar verebilecek hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması, üretimin devamlılığının sağlanması” gibi konulara yer verildi.

 

“AMACIMIZ RİSKLERİ EN AZA İNDİRMEK”

Sempozyumda söz alan, Mersin Tabip Odası Yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Gülden Ersöz, iş hayatında risklerin ortadan kaldırabilmesi için çalışan işveren, iş güvenlik uzmanı ve diğer sağlık çalışanları ile birlikte iş yeri hekimlerine büyük bir görev düştüğünü söyledi. Çalışanların bazen koruyucu önlemleri kullanmadığının altını çizen Ersöz, “Bizim amacımız onlara mümkün olduğunca uygun ortamı sağlamak ve riskleri tanımlamak bunun sonucunda da meydana gelebilecek iş kazaları ve hastalıkları en aza indirmektir” dedi. Sempozyumda 2 konun ihmal edildiğini belirten Ersöz, “Bunlardan bir tanesi küçük ölçekli işletmeler. Diğeri ise kamu kuruluşlarında tam bir standardın yakalanmamış olması nedeniyle çalışma sağlığının öncelendiği yeni bir yapının oluşturulması için bir araya geldik. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA