Şiddet ve tacize karşı gücümüzü birleştirmeliyiz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şiddet ve tacize karşı gücümüzü birleştirmeliyiz!


 

Eş Başkan Mutlu, "Türkiye’de çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel istismar ve şiddet hiçbir zaman bitmedi. Kadınlara tecavüz davalarında neredeyse kadınlar suçlanıyor. Taciz, tecavüz ve şiddete karşı, kadınlar olarak daha duyarlı olmalı, gücümüzü birleştirmeliyiz" dedi.

Haber Merkezi

Belediye Konferans Salonu'nda bir araya gelen Akdeniz Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri, ülke ve kent gündemini meşgul eden bir takım sorunları ve konuları tartıştı. Toplantıya Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Meclis üyeleri, kadın müdürler ve çalışanlar ile Kadın Meclisini oluşturan kurumların temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eş Başkan Yüksel Mutlu, Türkiye'de son yıllarda medyaya yoğun bir şekilde yansıyan; vakıflarda, yurt, yatılı bölge okulları ile esirgeme kurumlarında ürkütücü boyutlara varan çocuklara dönük taciz, istismar ve şiddete dikkat çekerek sözlerine başladı. 

Son olarak, Karaman'da bulunan bir vakıf ve vakfa ait yurtta ortaya çıkan, halkın büyük tepkisine yol açan çocuklara yönelik cinsel tacizi hatırlatan Mutlu, olayla ilgili olarak sadece bir kişinin yargılanıp ceza aldığını, ancak diğer sorumluların yargı önüne çıkarılmadığını ve olayın üstünün böylelikle kapatılmak istendiğini vurguladı. "Türkiye'de çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel istismar ve şiddet hiçbir zaman bitmedi" diyen Mutlu, "Bu olaylar sadece Türkiye'de değil, erkek egemen sistemin hâkim olduğu, güçlünün güçsüzü ezdiği bütün dünya ülkelerinde de oldu, oluyor ve maalesef bundan sonra da olacak. Ama bütün bunlar olduğu, olacağı için yapılanları da mazur göremeyiz, hiç kimse de mazur gösteremez" şeklinde konuştu.

 

'BİZ KADINLAR, FARKLI KİMLİK VE İNANÇLARIMIZA RAĞMEN HEP BİR ARADAYIZ'

Kadınlara yönelik cinsel taciz, tecavüz davalarında neredeyse kadınların suçlandığına da dikkat çeken Mutlu, "Suçlu olan kadın!... Böyle giyinmeseydi, gecenin bu saatinde sokağa çıkmasaydı, kahkaha atmasaydı, erkekleri tahrik etmeseydi... gibi gibi uzun bir liste var önümüzde. Ancak kadınlara ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve şiddete karşı, biz kadınlar daha duyarlı olmalıyız. Çünkü bizler kadınız. Bizim duygu dünyamız, duygu yoğunlumuz hele de insan olmanın gerektirdiği değerlerimiz bu yönde olmalı. Bu konuda büyük imkânlara da sahibiz aslında. Çünkü biz kadınlar, farklı kimlik ve inançlarımıza rağmen hep bir aradayız. Birbirimizden alıp veremediğimiz yok, birbirimize karşı öfkemiz, kinimiz yok. İşte bu imkânımız da bir arada olmamız. Bu gücümüzü de birleştirelim. İşte tam da bu yüzden bugün Kadın Meclisi burada, sizler ve bizler burada ve bir aradayız" şeklinde konuştu.

 

DOĞU'DA MEYDANA GELEN ÇATIŞMA VE ÖLÜMLERE KAYITSIZ KALAMAYIZ!

Bölge'de aylardır süren sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalar sonucu meydana gelen ölümleri ve acıları da hatırlatan Mutlu, barışı sağlamada kadınlara büyük rol ve misyon düştüğünün altını çizerek şöyle konuştu: "Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz.  Kadınlar olarak buna sessiz kalamayız. Kim olursa olsun, yaşam söz konusudur! Bölge'de her gün can kayıpları yaşanıyor. Batıya sürekli cenazeler geliyor. Canlarımızı, gençlerimizi kaybediyoruz. Ölümlere, acılara karşı kadınlar olarak bir araya gelemezsek kadın görünümlü 'savaş' isteyen erkek zihniyetli kadınlar oluruz. Empati kurabilmeli, kendimizi; çocukları, eşi, kardeşi öldürülen o insanların, annelerin ve eşlerin yerine koyabilmeliyiz, onların acılarını hissedebilmeliyiz. Bütün kimlik ve farklılıklarımızı bir kenara koyarak, insanı sadece insan olduğu için sevebilmeli, öyle kabul etmeliyiz. Kendi kimliğimiz, kültürümüz ve inançlarımızla, birlikte ve huzur içinde yaşayabilmeliyiz."

Sözlerini, "Aslında bütün meselemiz önyargılar" diyerek sürdüren Eş Başkan Mutlu, "Bu önyargıları da bugüne kadar gelen siyaset ve iktidarlar oluşturdu. Yoksa bizler aynı çeşmeden su içiyorduk, aynı köyde komşuyduk. Birbirimizden kız alıp veriyorduk. Birbirimize karşı nefret ilişkimiz yoktu. Ama siyaset kurumunun getirdiği, milliyetçilik, militarizm gibi tekçi, ayrıştırıcı, ötekileştirici ve düşmanlaştırıcı üslup ve kavramlar, toplumu ve bireyleri önyargılarla donattı ve bizi birbirimizden uzaklaştırdı" diye konuştu.

Toplantı, Kadın Meclisi üyelerinin soruları ve kimi konulardaki değerlendirmeleri ile devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA