Kapıyı, pencereyi açık bırakmayın! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kapıyı, pencereyi açık bırakmayın!


 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyaran Emniyet Müdürü Güney, “Kapıyı, pencereyi açık bırakmayın!”

Havaların ısınmasıyla birlikte açık bırakılan kapı ve pencerelerden dolayı meydana gelen hırsızlık olaylarının önlenmesi için güvenlik önlemlerini arttıran Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

Emniyet müdürlüğü birimlerinin, vatandaşların huzuru için yoğun bir çaba sarf ettiğini söyleyen Emniyet Müdürü Murat Güney, hırsızlık olaylarının yaşanmaması için, vatandaşların değerli eşyalarını açıkta bırakmaması, balkon ve pencerelerin kilitlerinin sağlam, özellikle birinci kat dairesi olanlar pencerelerin de demirli olmasına özen göstermeleri gerektiğini söyledi.

İLK KURBANLAR; TEDBİRSİZLER

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte hırsızlık olaylarının en önemli sebeplerinden birisinin açık bırakılan kapı, pencereler ve sağlam olmayan kapı kilitleri olduğunu ifade eden Güney, "Vatandaşlarımız geceleri yatarken pencere ve kapılarını kilitlemeyi unutabiliyorlar bu da hırsızlara davetiye çıkarıyor. Evde olmadıkları zaman ışıkları açık bırakmaları caydırıcı olur. Pencereniz yüksekte ise yakınında tırmanılabilecek eşya bırakmayınız. Hırsızlar genellikle tedbirsiz yakalanan vatandaşları tercih ediyor. Kısa süreliğine de olsa evden ayrılmanız durumunda kapı ve pencerelerin kapatılması gerekiyor" dedi.

Murat Güney, vatandaşların olası bir olayla karşılaştıklarında duruma müdahale etmek yerine, öncelikle can güvenliklerini sağladıktan sonra zaman kaybetmeden 155 polisi aramaları gerektiğini kaydetti. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA