Binlerce Ankaralı Mersin Günleri’ne katıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Binlerce Ankaralı Mersin Günleri’ne katıldı


 

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve pazar gününe kadar devam edecek olan Mersin Günleri, Ankara’da başladı. Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan’ında katıldığı açılışta, Mersin’in kültürel değerleri öne çıkarken, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü ise Toroslar’dan Saraya Zerafet konulu bir defile sundu.

Ancak etkinliğin açılış töreninde protokol krizi yaşandı. Başbakan Yardımcı Elvan’ın karşılanmasında yaşanan karışıklık sonucu AK Partili vekiller ayakta kaldı. Bu durum ilginç anların yaşanmasına yol açtı.

Serkan TULTAK

Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı, MHP’li ilçe belediye başkanları, CHP, MHP ve AK Parti milletvekilleri Oda, dernek başkanları, muhtarlar ve protokolün yoğun ilgi gösterdiği Mersin Günleri renkli görüntülere sahne oldu.

 

AK PARTİLİ VEKİLLER AYAKTA KALDI

Binlerce Ankaralının yanı sıra, Mersin’den de çok sayıda kişinin katıldığı 2. Mersin Günleri büyük ilgi gördü. Gerek Mersin’den gerekse Ankara’dan protokolünde ilgi gösterdiği tanıtım günlerinde Başbakan Yardımcı Elvan’ın karşılanmasında yaşanan karışıklık sonucu AK Partili vekiller ayakta kaldı. Kendilerine verilen yerlerde oturmamakta ısrar eden vekiller ile ilgili krizin büyümemesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna kendi yerlerini vermek istemeleri de ilginç anların yaşanmasına yol açtı. Vali Özdemir Çakacak’ın devreye girmesiyle AK Partili vekiller protokoldeki yerlerini aldılar. Başabakan Yardımcısı Elvan ise, olanları anlamaya çalıştı.

 

ELVAN: “AKDENİZ RÜZGARI ESİYOR”

Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, açılışta yaptığı konuşmada,”Ankara’da Mersin Günleri, Ankara’da Akdeniz rüzgarının esmesi demektir. Çukurova rüzgarının, Toroslar rüzgarının esmesi demektir. Bütün değerleri ile tam anlamı ile bir Mersin bayramı yaşayacağımız bu 4 gün, en çok Ankara’da yaşayan Mersinli hemşehrilerimizi memnun edecektir. Mersin günlerinin düzenlenmesinde Valiliğimizin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çok emeği var. Sayın Valimiz Özdemir Çakacak’a ve Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Mersin Tanıtım Günleri sadece sıradan bir tanıtım organizasyonu değil, Mersinli hemşehrilerimizin gönül yüceliğinin, yürek enginliğinin aşikar kılındığı bir ortamdır. Burada sadece Mersin’in zenginlikleri tanıtılmıyor, burada aynı zamanda büyük Türk kültürüne karışan ana damarlardan biri olan Mersin, kültürel kimliğiyle de tanıtılıyor” diye konuştu.

 

VALİ ÇAKACAK: “TURİZM HIZLI GELİŞEN BİR SEKTÖRDÜR”

Turizmin hızlı gelişen bir sektör olduğuna dikkat çeken Mersin Valisi Özdemir Çakacak da şunları söyledi: "Turizm dünyada en hızlı gelişen sektörlerin başında gelmektedir. Dünyanın bütün ülkeleri turizm sektöründeki pastadan daha büyük pay almanın çabası içerisindeler, bu anlamda kendilerini tanıtıyorlar. Mersin, Türkiye'nin küçük bir örneği olarak sahip olduğu binlerce yıllık medeniyetleriyle, bizlere bırakmış olduğu kültür mirasıyla, deniziyle, yaylalarıyla oldukça zengin bir turizm potansiyeline sahiptir. Biz de Mersinliler olarak Valiliğimiz himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyemizle, ilçe belediyelerimizle, meslek kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, Mersin’in tüm dinamikleri ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde bu tanıtımı yapmanın gayreti içerisindeyiz. Burada sadece Mersin’in değil ülkemizin ihtiyacı olduğu birlik ve beraberliğin temsilcisi olarak, bütün kent bileşenleri olarak bu organizasyona gönül verdik”

 

KOCAMAZ: “KÜLTÜR MİRASINA HİZMET EDİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin, sadece günümüzde değil tarihin derinliklerinden bu güne kadar hep cazibe merkezi, ilgi odağı olmuş bir kent. Böylesine güzel, böylesine tarihi böylesine bir kültür mirasına hizmet etmenin hep birlikte onurunu yaşıyoruz. Mersin’de yaşamaktan, ekmeğini yemek, suyunu içmek, havasını teneffüs etmekten gurur duyuyoruz. Mersin, Akdeniz’in en geniş şehri. Stratejik açıdan da önemli bir kent. İmajı ile kültür miraslarıyla yani her şeyiyle bir yeryüzü cenneti. “Dünyanın neresinde bir turizm etkinliği varsa Mersin’i oraya taşıyoruz. Belki geçmişte Mersin’in tanıtılması konusunda çok zaman kaybettik. O yüzden kaybettiğimiz bu zamanı bu tür etkinliklerle çok iyi şekilde değerlendirerek telafi etmek istiyoruz. Bugün buradaki amacımız da Mersin’in tanıtılmasına katkı sağlamak. Mersin’i, Türkiye’nin kalbinde Ankara’da temsil etmek, Mersin’in değerlerini buradaki insanlarla buluşturmak. Bu etkinliklerin ülkemizde birlik ve beraberliği kuracak bir altyapı oluşturmasını diliyorum”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA