Çatışmaları batıya kaydırma çabasındalar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çatışmaları batıya kaydırma çabasındalar


 

Mersin’de terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda bol miktarda patlayıcı ve silah ele geçirilirken, örgütün FETÖ/PYD iş birliği ile çatışmaları batı illerine yayma gayreti içerisinde olduğu belirtildi.

Mersin'de terör operasyonu!

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin PKK/KCK terör örgütüne yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, örgüt mensuplarının Mersin ve Adana illerinde eylem arayışı içerisinde oldukları, önceden belirlenen yerlere önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planladıkları eylemlerde kullanılmak üzere silah, mühimmat ve patlayıcı malzeme gömdükleri bilgisi alındı.

FETÖ-PKK İŞBİRLİĞİ

Bu bilgiler doğrultusunda Mersin Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, PKK/KCK örgüt mensupları, Denizli'de Fettullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içerisinde yer alan şahısların barındığı 'Işık Evi'nde yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar, sevk edildikleri Denizli'deki adli makamlarınca serbest bırakıldı.

Olayla bağlantılı olarak Mersin'de yürütülen tahkikat kapsamında, PKK/KCK terör örgütü mensubu D.K. ile bu örgüt mensubunu barındırdıkları belirlenen şüpheliler E.A., T.P. ve A.K., Denizli'den Mersin'e getirildi. PKK/KCK örgüt mensubu D.K. ile FETÖ mensupları E.A., T.P. ve A.K.'nin yaptırılan yüzleştirmesinde, emniyet birimlerinin yaptıkları çalışmayı doğrulayıcı ve teyit edici nitelikte ifadelerde bulundukları bildirildi.

 

TOPRAKTAN CEPHANELİK ÇIKTI

Devam eden operasyonda, Mersin'in Tarsus ilçesi ile Adana'nın Pozantı ilçesi sınırları içerisindeki arazide yapılan kazılarda, toprağa gömülü vaziyette, 5 kilo C-4 plastik patlayıcı, 4 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 16 adet kaleşnikof marka silaha ait şarjör, 575 adet kaleşnikof marka silaha ait fişek, 10 adet el bombası, 5 adet ateşleme fünyesi ve 1adet cep telefonu düzeneği ele geçirildi.

PKK/KCK terör örgütü mensubunun Denizli'de yakalandığı adreste yapılan aramalarda ise 1 adet örgüt mensubunun keşif faaliyetlerinde kullandığı fotoğraf makinası ile FETÖ/PDY terör örgütüne ait çok miktarda kitap ve sohbet CD'leri ele geçirildi.

Açıklamada, "PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından Mersin ve Adana ili sınırları içerisinde arazide toprağa gömülen silah ve patlayıcı malzemelerin ele geçirilmesi ve muhtemel eylemler için keşif ve istihbarat yapan örgüt mensubunun yakalanması sonucu, terör örgütü tarafından önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlerin önüne geçilmiştir" denildi.

 

ÇATIŞMALARI BATI İLLERİNE KAYDIRMA ÇABASINDALAR

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden, konuyla ilgili yapılan açıklamada, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak illerine ait bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlar sonrasında köşeye sıkışan terör örgütünün, bu durumdan kurtulmak, çatışma ortamını ülkenin batısına kaydırarak bir nebze olsun rahatlama gayreti içerisinde oldukları belirtilirken, şu ifadelere yer verildi; "Böylelikle taraftarlarına güçlü oldukları imajını vererek, fırsatını bulmaları halinde ülkemizi kan gölüne çevirerek kaos ortamı yaratma arayışı içerisine girdikleri anlaşılmıştır. Bu kapsamda, işbirlikçileri vasıtasıyla kırsal alandan metropol şehirlere silah, mühimmat ve patlayıcı madde aktarımı yaptıkları, terör örgütü içerisinde özel eğitim alan ve sözde özel kuvvet olarak tabir edilen örgüt mensuplarını metropol şehirlere gönderdikleri, metropollere gelen sözde özel kuvvet içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarının, şehirlerde terör örgütüne yardım yataklık eden işbirlikçilerinin evlerinde barındıkları, bununla birlikte FETÖ/PDY terör örgütü yapılanması içerisinde yer alan şahısların barındığı 'ışık evleri'nde de barındıkları ve barınacakları değerlendirilmiş, PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak geçmiş dönemlerde Şanlıurfa ilinde gerçekleştirilen operasyonlarda tespit edilen PKK/KCK - FETÖ/PDY örgütleri arasındaki işbirliğinin batı illerinde de görülmesi, terörle mücadele kapsamında önem arz eden bir durum olup, teyit edilerek kesinleşmiştir." (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA