CHP’li Uçar, “Sinekle mücadele başlatılmalı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Uçar, “Sinekle mücadele başlatılmalı”


 

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, şehir merkezi ve ova mahallelerde halk sağlığını tehdit eden sivrisinekle mücadele çalışmalarına başlanması gerektiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle sinekle mücadele çalışmalarına başlaması gerektiğini bildiren Uçar, “Kamuya açık ve sit alanlarında üreme kaynakları belirlenip hemen müdahale edilmelidir. Halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek gibi vektör canlılara karşı fiziksel ve kimyasal mücadele çalışmalarının bu dönemlerde yoğunlaştırılması gerekmektedir. Mahalle sakinlerimizin istek ve sorunlarını dinlemek için gittiğimiz mahallelerimizde vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı sinekle mücadele gözüküyor. Özellikle ova mahallelerde çok yoğun bir talep var. Bizlerde Büyükşehir yasasıyla birlikte sinekle mücadele çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçtiğini anlatıyor ve halkımızı bilgilendiriyoruz. Sinekle mücadelede haşereleri yumurta döneminde üreme merkezlerinde yok etmek gerekiyor. Havaların kış şartlarına göre çok sıcak gitmesi, yumurta oluşumunu beraberinde getirmektedir. Vatandaşlarımızın bahar aylarında sinek ve haşereden dolayı sıkıntı çekmemesi için Büyükşehir ekiplerinin şimdiden önlemini almalarını ve vatandaşlarımızın mağdur bırakılmamasını istiyoruz. Merkez ve mücavir alan içindeki dere kenarlarında, fosseptik kuyularında, su kuyularında, rögarlarda, kanallarda ve tüm mahallelerimizde ilaçlama çalışmalarının başlatılması gerekmektedir” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA