Hızlı Tren yer altına insin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hızlı Tren yer altına insin!


 

Tarsus’un, TCDD’nin hızlı tren projesine tepkisi sürüyor. Belediye Başkanı Can, projenin ilçeye sıkıntı yaşatacağını vurgulayarak, “TCDD’nin hızlı tren projesinde, Tarsus kuzey ve güney olarak ikiye ayrılıyor. Bu projeyi yeraltından yaptırabilmek için hepinizin desteğini bekliyorum” dedi.

Tarsus Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. 01/04/2016 tarih ve 2016/4-1 sayılı Meclis Zabıt tutanağının oylanmasının ardından çeşitli müdürlüklerinden gelen evraklar görüşülüp karara bağlandı.

Meclis, Tarsus Belediyesine ait olan Bağlar Mahallesi’ndeki dershane olarak kullanılan alanı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Eğitim ve Kültür Merkezi olarak aynı amaç doğrultusunda kullanılması kaydıyla 5 yıl süreyle tahsisi yapılması, yapılacak protokolleri için Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a oy birliğiyle yetki verildi.

Komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

 

TARSUS ÖDÜL BEKLİYOR

Mecliste, geçen hafta “Avrupa Mükemmellik Yolculuğu” ile ilgili EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) değerlendiricilerinin Tarsus’taki çalışmalarına değinen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Uluslararası Kalite Ödülü almak kolay bir şey değil. Denetmenler 1 hafta boyunca belediyemizde incelemelerde bulundular. İnşallah bu ödülü almak bize nasip olur. Bu vesile ile tüm mesai arkadaşlarıma geçen hafta göstermiş oldukları performanstan ötürü şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Öte yandan bu hafta 14’ncü açılışları olan Şehitishak Mahallesi Turkuaz Pazar yerinin açılışını gerçekleştireceklerini anımsatan Can, “Tüm halkımızı bu açılışımıza davet ediyoruz. Ayrıyeten bu hafta sonu Hıdırellez etkinliğimiz var. Cuma gününden Pazar gününe kadar sürecek.  Ayrıca Pazar günü ayın 8’i Anneler günü. Bu vesile bütün annelerin bu güzel gününü tebrik ediyorum. Bir aksilik çıkmaz ise 8’i akşamı Atalay Demirci programı olacak” dedi.

 

HIZLI TREN TARSUS’A BÖLER

Hızlı tren projesinde Tarsus’un sıkıntı yaşayacağını vurgulayan Başkan Can, “Devlet Demiryollarının hızlı tren projesiyle ilgili sıkıntılarımızı geçen mecliste de söylemiştim. Bir daha söyleme ihtiyacı hissediyorum. Bu proje uygulanırsa Tarsus’umuzu Kuzey ve Güney olarak ikiye ayrılıyor. Gazipaşa mevcut üst geçit, Mithatpaşa hemzemin geçit ve üstgeçit, Meydan Dürümün orası kapanıyor. Yeşilyurt hemzemin geçit, Kavaklı  üst geçit, mezarlığın oradaki hemzemin geçit kapanacak. Devlet demiryollarının bu projesini yeraltından yaptırabilmek için hepinizin desteğini bekliyorum. Kuzey ve Güney geçişleri araçlar için sıkıntı olmaz ama vatandaşlarımızın için kesinlikle sıkıntı olacaktır. Benim hayalim Gazipaşa’nın oradan yerin altına girip, Tarsus’un çıkışından çıkmasıdır. Bütün bunlara rağmen yapılırsa da yapacağımız bir şey yok. Ama biz en azından yerin altına girmesi için mücadele edelim” şeklinde konuştu.

Daha sonra meclisi dinlemeye gelen öğrencilere seslenen Başkan Can, “Bizleri dinlemeye gelen 4 okulumuzdan gelen gençlerimize geldikleri için çok teşekkür ederim. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Birbirinizi sevmeli ve saygı duymalısınız. Vatanınızı, bayrağınızı, kitabınızı sevmelisiniz. Yarın buralarda bu sıralarda sizler oturacaksınız. Bizlerin görevi sizlere daha yaşanabilir bir şehir bırakmaktır” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA