Kanun eliyle çevre katliamları yapılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kanun eliyle çevre katliamları yapılacak


 

CHP Milletvekili Kuyucuoğlu’ndan, “Akkuyu’da ve ülkemizin başka yerlerinde yapılacak olan santraller için olası kıyı ve çevre katliamları kanunla korunur hale getiriliyor” tepkisi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Mersin'deki nükleer santrali işletecek olan Akkuyu Nükleer A.Ş'nin en fazla yüzde 49 oranında ortak alabileceğini anımsatarak, "Ajanslardan aldığımız bilgilere göre, bu ortağın Cengiz İnşaat olacağı belirtilmektedir." ifadesini kullandı.

TBMM'de nükleer santrallerin yapımını kolaylaştıracak kanun, tasarı ve tekliflerle karşılaştıklarını aktaran Kuyucuoğlu, "Bizler, Akkuyu Nükleer Santrali özelinden başlayarak ülkemizde nükleer santral yapılmasına karşı çıkarken, iktidar, getirmiş olduğu tasarılar ve kendi milletvekillerinin vermiş olduğu tekliflerle bunu özendirici hale getirmektedir” diye konuştu.

 

NÜKLEERE YAPI DENETİMİ KOLAYLIĞI

Bunun en son örneğinin de Enerji Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısı ve hemen arkasından iktidar milletvekillerince verilen kanun teklifi olduğunu belirten Kuyucuoğlu, şöyle devam etti: “Birleştirilerek Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda tali olarak görüştüğümüz bu tasarıda, kamu ya da özel sektöre ait hayati önem arz eden tesislerden rafineri, petrokimya tesisleri ile milletlerarası antlaşma hükümleri uyarınca yapılması öngörülenler hakkında Kıyı Kanunu hükümlerine istisna getirileceği yer almaktadır. Yani Akkuyu'da ve ülkemizin başka yerlerinde yapılacak olan santraller için olası kıyı ve çevre katliamları kanunla korunur hale gelmektedir. Aynı tasarıyla İmar Kanunu ve Yapı Denetimi Hakkındaki Kanunun yapı ruhsatı, yapı denetimi ve yapı kullanma izni gibi hususları nükleer santral sahalarında uygulama dışı bırakılmaktadır.

 

AYRICALIK TANINIYOR!

Bir diğer ayrıcalık da üretim tesisleri için alınacak izinlerde, yani yapı ruhsatı, inşaata ilişkin izin, onay, lisans, ruhsat ve benzeri belgeler için üretim yapılacak sahanın mülkiyet ve kullanım hakkına ilişkin belgelerin üretim lisansı verilirken zorunlu olmaktan çıkarılmasıdır."

Kuyucuoğlu, dünyada çevre duyarlılığı olan ve insanını seven birçok ülkenin yavaş yavaş terk ettiği nükleer enerjinin ithal edildiğini ve kurulmasını kolaylaştırmak için kanun çıkartıldığını savundu. Kuyucuoğlu, yaşanabilir bir çevre ve insanlık adına büyük riskler taşıyan nükleer santralleri kurmanın geleceği yok etmek anlamına geldiğini ifade etti.

Anayasa'daki laiklik ilkesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Kuyucuoğlu, bunun tartışılmasının bile düşünülemeyeceğini belirterek, ‘ateşle oynamaktan başka bir şey’ olmadığını kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA