‘Taşeronun taşeronu mağdur’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Taşeronun taşeronu mağdur’


 

AKP hükümetinin Mersinlilere prestij projesi olarak sunduğu Türkiye’nin ilk Entegre Şehir Hastanesi’nde taşeronun taşeronu mağdur oldu!

SONER AYDIN

Kamu-özel ortaklığıyla 2014 yılında temeli atılan bin 250 yatak kapasiteli Mersin Şehir Hastanesi'nde taşeron firmalarla işçiler arasında yaşanan para sıkıntıları sürüyor. Daha önce defalarca para alamayan işçi eyleminin yaşandığı şehir hastanesi inşaatında bu defa taşeron yüklenici firmanın alt taşeronu mağdur oldu.

“YÜKLENİCİ FİRMADAN PARA ALAMIYORUZ”

Şehir Hastanesi inşaatında yüklenici firma olan DİA’nın alt taşeron firmasının sahibi Ahmet Can Öztornacı yüklenici firmadan para alamadıkları için mağdur olduklarını söyledi. Firmasında çalışan işçilerin de bu durumdan mağdur olduğunu söyleyen Öztornacı, “Yüklenici firmadan para alamadığım için işçilerin saldırısına uğradım. Elimizde belgeler var. Yüklenici firma sürekli tarih verip oyalıyor bizleri. Orada binlerce işçi mağdur. Paramızı istemek için gittiğimizde içeri dahi almıyorlar” dedi.

 

“DERDİMİZ ANLATACAK MUHATTAP BULAMIYORUZ”

Şehir Hastanesi’nin alt taşeron firması olan Selen İnşaat’ta 6 ay idari işler ve muhasebe müdürü olarak çalıştığını dile getiren Tolga Taşan ise, “Yüklenici firma bize ilk 3 ay ödeme yaptı ama son 3 ayda yüklenici firma ödeme yaptık diyor ama Selen proje biz almadık diyor. Para alamadık mağduruz. Hakkımızı aramak için içeri girmemize bile izin vermiyorlar. Paramızı istemek için muhatap bulamıyoruz. Dışarıda gün boyu akşama kadar bekliyoruz. Ama konuşacak derdimizi anlatacak kimse bulamıyoruz. Ben İŞKUR’un engelli kadrosundan girdim ama İŞKUR’a derdimi anlattığımda onlarda başından savdı beni ‘İşçi mahkemesine git’ dedi” ifadelerini kullandı.

 

KUTULAR

 

MERSİN ŞEHİR HASTANESİ

Ülke genelinde yapımı devam eden 17 entegre şehir hastanesi projesi arasında yer alan ve protokolü en son imzalanmasına karşın, ilk olarak bitirilmesi öngörülen, 232 bin metrekare inşaat alanına sahip, 1.250 yatak kapasiteli Mersin Entegre Şehir Hastanesi bünyesinde son teknolojinin kullanıldığı anjiyografi merkezi, hiperbarik oksijen merkezi, yanık tedavi merkezi, radyasyon onkolojisi, Nükleer Tıp, Diyaliz, Doğum ve Tüp bebek ünitelerinin bulunuyor.

 

BAKAN AĞUSTOS’TA AÇILACAK DEMİŞTİ!

İktidarın öve öve bitiremediği Şehir Hastanaleri’ne tepkiler sürürken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, her fırsatta projeli savunmadan edemiyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde şehir hastanelerinin teslim tarihlerinin ötelendiğine yönelik soru üzerine, hastaneleri daha erken hizmete alabilmek için çok emek sarf ettiklerini anlattı. Bu kapsamda Mersin Şehir Hastanesi'ni kendilerine taahhüd edilenden bir yıl önce Ağustos ayında açmaya hazırlandıklarını söyleyen Müzezzinoğlu, “Mersin muhtemelen Ağustos, Eylül gibi fiilen hasta kabulüne başlamış olacak. Bu ülkenin sağlık hizmeti sunumunda çok önemli bir vizyon sağlayacak şehir hastaneleri. Özellikle Torba Yasa Tasarımızda olan Uluslararası Sağlık Hizmetleri Başkanlığı. Yani sağlık turizmi içinde Türkiye'nin çok önemli, güçlü alt yapısını bu şehir hastaneleri oluşturacak”.

 

VALİ TAKİPTE AMA!

Mersin Şehir Hastaneleri işçileri eylem yaparken, projenin yakın takipçisi Vali Özdemir Çakacak ise sessizliğini koruyor. Oysa Vali Çakacak, en son Mart ayında kurmayları ile birlikte hastane inşaatını bizzat yerinde inceleyerek, işçilerle görüşmüş ve çalışmalarla ilgili bilgi almıştı.

Çakacak’a inceleme gezisinde; DİA Holding İcra Kurulu Başkanı Murad Bayar, Proje Koordinatörü Hasan Bahça da eşlik ederek, inşaat ile ilgili bilgi vermişlerdi.

Yüklenici firmanın İcra Kurulu Başkanı Bayar, Mersin Entegre Şehir Hastanesinin yapımında uygulanan kamu-özel sektör ortaklığının, sağlık alanındaki diğer projelere örnek teşkil etmesi bakımından bir ilk olduğunun altını çizerek, inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, 15 Mayıs itibariyle hastanede kullanılacak olan üst standartlardaki tıbbi malzemelerin de gelmesinin ardından, Temmuz ayı sonu itibariyle anahtar teslimi olarak hizmet vermeye hazır hale getirileceğini açıklamıştı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA