İstihdam garantili mesleki eğitim! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İstihdam garantili mesleki eğitim!


 

Toroslar Belediyesi’nce yürütülmekte olan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında dezavantajlı bireyler için istihdam garantili mesleki eğitimlere başlıyor.

Haber Merkezi

Proje ile dezavantajlı bireylerin iş gücü piyasasına sürdürülebilir şekilde entegrasyonlarına katkıda bulunmayı amaçlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ile birlikte mesleki eğitim “İş Birliği Protokolünü” imzaladı.

İŞKUR İl Müdürlüğü’nde imzalanan protokole göre; Romanlar, Çalışan çocuklar ve aileleri ile Engelliler olmak üzere üç hedef grup tespit eden Toroslar Belediyesi, işverenlerden gelen talepler ve sektörel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak; ‘Kaynakçılık ile Fens Teli Metal İşleri İmalatı Elemanı’ mesleki eğitim kursları açacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 10 ilde 12 belediye tarafından uygulanan proje ile amaçlarının toplumdaki dezavantajlı bireyleri sosyal ve ekonomik hayata katılmaya teşvik etmek ve dezavantajlı bireylere karşı önyargıyı ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

Başkan Tuna, daha önce  proje kapsamında girişimcilik eğitimi alan dezavantajlı bireyler arasında kendi işlerini kurmak isteyenlere katkı sağladıklarını da hatırlatarak: “İSKEP Projesi kapsamında İstihdam garantili mesleki eğitimlere başlıyoruz. İlk etapta kaynakçılık ile fens teli metal işleri imalatı elemanı kursları açacağız. Toroslar Belediyesi olarak dezavantajlı bireyler arasında Romanlar, Çalışan çocuklar ve aileleri ile Engelliler olmak üzere üç hedef grup tespit etmiştik. Bu mesleki eğitimleri de dezavantajlı bireylere yönelik gerçekleştireceğiz. 17 aydır devam eden projemizin çalışmalarını başarıyla sürdürmekteyiz. Toroslar Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz bu projelerdeki gerçek gayemiz; huzurlu ve yaşanılabilir bir Toroslar, mutlu bir Mersin ve mutlu bir Türkiye oluşturmaktır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA