50 milyon dolarlık dev vinçler geldi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

50 milyon dolarlık dev vinçler geldi!


 

Mersin Limanı’nda, işletici şirket MIP’in yatırımları sürüyor. Dev gemilerin gelmesini sağlayacak terminal çalışmasında sona gelinirken, rıhtımda hizmet verecek 50 milyon dolar değerindeki dev vinçlerin limana ulaşması, kentte heyecan yarattı.

HEDİYE EROĞLU

Dünyanın ilk 100 limanı arasında yer alan ve Türkiye’nin en büyük ikinci limanı olan Mersin Limanı, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Türk Akfen Holding ve Singapurlu PSA’nın ortak kuruluşu Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) tarafından 9 yıldır işletilen ve bugüne kadar 1 milyar 170 milyon dolarlık yatırım yapılan Mersin Limanı’nda süren rıhtım sahası genişletme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

 

MIP’TEN 50 MİLYON DOLARLIK YATIRIM!

Genişleme Projesi kapsamında inşa edilen ve Haziran ayında hizmete girmesi planlanan yeni Doğu Akdeniz Terminali’nde hizmet vermek amacıyla satın alınan dev vinçler kentte heyecan yarattı. Terminal için gelen 4 vinç ve 8 Elektrikli RTG yatırımının toplam maliyeti ise 50 milyon dolar olarak açıklandı. 2’si limana ulaşan süper post panamax olarak tanımlanan rıhtım vinçleri, 23 sıra ve 49 metre yükseklikte olup, çevre dostu olan son teknoloji rıhtım vinçlerinin toplam elleçleme kapasitesi 800 bin TEU. Şu anda 2 rıhtım vinci ile 4 E-RTG limana ulaşırken, diğer 2 rıhtım vinci ile 4 E-RTG’nin Haziran ayında gelmesi bekleniyor.

 

“HEYECANLANDIK”

Konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Mersin Deniz Ticaret Odası (MTSO) Genel Sekreteri Korer Özbenli, Mersin Limanı’ndaki bu yatırımların memnuniyet verici olduğunu açıkladı. “Yeni yapılan rıhtım daha büyük kapasiteli gemilere hizmet verilmesini sağlayacak” diyen Özbenli, “Devasa vinçleri görünce biz de heyecanlandık. Bunlar Mersin’in kazancı. Mersin Limanı ne kadar büyür, iş yaparsa Mersin ekonomisi de o denli gelişir ve büyür” dedi.

 

“BU YATIRIMLARIN BÜYÜK FAYDASINI GÖRECEĞİZ”

Mersin Lojistik Platformu Başkanı Jozef Atat da, MIP’in yatırımlarını olumlu bulduklarını söyleyerek, “Limanda 1,5 yıldır devam eden genişleme çalışmaları tamamlanmak üzere. Altyapının tamamlanmasının ardından ekipman ihtiyaçları karşılanıyor. İşte bu terminalde hizmet verecek yeni vinçler de Mersin Limanı’na ulaştı. Haziran veya Temmuz ayı itibariyle bu rıhtımın operasyona geçmesini ve bu vinçlerin de hizmet vermesini bekliyoruz. Bu yeni terminal ile büyük gemilerin gelmesi sağlanacak ve bu da özellikle ithalat ve ihracatçılara çok büyük fırsatlar sunacak. Özellikle büyük gemilerin gelmesi ile konteynerlerin navlunları daha aşağı çekilecek. Bu da ithalat ve ihracatçılara büyük imkan tanıyacak. Önümüzdeki yıllarda, özellikle de Ortadoğu’da bugün yaşanan sorunların aşılması ile bu yatırımların büyük faydasını göreceğiz. Yeni pazarlara açılmak için de bu yatırımlar bizim önümüzü açacak” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA