Akdeniz’de gider çok, gelir az! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de gider çok, gelir az!


 

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs Ayı olağan toplantısının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda, 2015 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi Kesin Hesabını içeren Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Haber Merkezi

Hafta başında Mayıs ayı toplantısının ilk birleşimini gerçekleştiren Akdeniz Belediye Meclisi, ihtisas komisyonu raporlarını görüşmek üzere 2’nci birleşimini yaptı. Belediye konferans salonunda yapılan Meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk Başkanlık etti.

Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özeti görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, 2015 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi Kesin Hesabı ile ilgili gündem maddesinde komisyon raporu Meclis üyelerine okundu. Rapora göre 2015 yılı net gelirleri 85 milyon 192 bin 769 TL olarak gerçekleşti.

Giderler toplamı ise 89 milyon 338 bin 875 TL oldu. Gider kalemleri ise personele 24 milyon 597 bin 523 TL, Sosyal Güvenlik Kurumlarına 4 milyon 163 bin 466 TL, mal ve hizmet alımlarına 45 milyon 777 bin 391 TL olarak gerçekleşti. Bütçenin diğer harcama kalemleri ise faiz giderleri, cari transferler, sermaye giderleri ve sermaye transferleri oldu.

Raporda gelir bütçesinin yüzde 83, gider bütçesinin de yüzde 85 oranında gerçekleştiği belirtildi ve ödemelerin yürürlükteki mevzuat çerçevesinde usulüne uygun planlı bir şekilde yapıldığı, bu nedenle 2015 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabının aynen kabulüne oybirliği ile kabul edildiği belirtildi. Belediye Mali Hizmetler Müdürü, Meclis üyelerinin bütçe ile ilgili sorularına yanıt verdi. Daha sonda 2015 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi Kesin Hesabını içeren rapor, Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi.

Bir sonraki birleşimin, 2 Haziran 2016 günü saat 11.00’de yapılmasına karar verilmesinin ardından Meclis toplantısı sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA