“Unutmadık, unutturmayacağız” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Unutmadık, unutturmayacağız”


 

Mersin’de, 68 öğrenci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan katledilişlerinin 44’üncü yılında anıldı.

YUSUF CAN GÜDÜK

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu; 6 Mayıs 1972’de asılan 3 devrimciyi andı. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen platform üyeleri, “Bir bildiği var bu çocukların, kolay değil öyle genç ölmek, unutmadık unutturmayacağız” pankartı açtı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmaya çok sayıda STK ve parti temsilcisinin yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Fazıl Türk de destek verdi.

Platform adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Yılmaz Bozkurt, “Emperyalizme ve faşizme karşı mücadelenin ilk kıvılcımlarını yakan 68 kuşağı tam bağımsız demokratik bir ülke yaratmak için işçilerin, köylülerin emekçilerin ve halkların eşit bir yaşam mücadelesinin umudu oldular” dedi. “Denizleri ve 68 kuşağını anmak, emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye mücadelesi yürütmektir” diyen Bozkurt, “Denizleri anmak, laik Türkiye ve laik eğitimi savunmaktır. Denizleri anmak kadın, erkek eşitliğini savunmak her türkü ayrıma karşı mücadele etmektir. Denizleri 44 yıldır unutmadık unutturmayacağız” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA