MEÜ’de kıyım sürüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’de kıyım sürüyor!


 

Mersin Üniversitesi’nde hocalarına destek için ‘İnsanlık İçin Final Soruları’ başlıklı bildiri dağıtan 12 öğrenci okuldan uzaklaştırıldı.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi’nde “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenlerin görevlerinden uzaklaştırılmasının ardından, hocalarına destek için “İnsanlık İçin Final Soruları” başlıklı bildiri dağıtan 12 öğrenci bildiride ‘6 siyasi soru’nun olması ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek” gerekçe gösterilerek 1 ila 2 dönem arası uzaklaştırma cezası aldı.

 

İŞTE O SORULAR!

Mersin Üniversitesi öğrencileri hocalarına destek için hazırladıkları İnsanlık için final soruları; “Asgari ücret 1300 lira olduktan sonra hangisine nelere zam, pardon artış geldi?

a-) Ekmek fiyatı arttı ama zam gelmedi hamdolsun

b-) Elektiriğe %7’cik zam geldi

c-) Sırf spor yapılsın diye dolmuşa zam geldi

d-) Bunlar size yol,su ve elektrik olarak geri dönecek!

x= akademisyenlere baskı

y= öğrenci tutuklamaları

Yukarıda belirtilen ifadelere göre x+y=z formülünden çıkan z’nin değeri nedir?

a) Faşizm b)Diktatörlük c) RTE d) Hepsi” sorusundan kaynaklı “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek” gerekçesiyle 9 öğrenciye 1 dönem 3 öğrenci ise 2 dönem uzaklaştırma cezası aldı.

 

“REKTÖRLÜĞÜN KEYFİ UYGULAMALARINA, BASKILARINA DİRENECEĞİZ”

İki dönem uzaklaştırma cezası alan Tıp fakültesi 3. sınıf öğrencisi Derya Hamurcu “Rektörlüğün keyfi uygulamaları, üniversitede devrimci faaliyeti önlemeye yönelik baskıları sökmeyecek! Soruşturmalara, tutuklamalara, uzaklaştırmalara boyun eğmeyeceğiz'' diyerek, mücadelelerinin süreceğini belirtti. Mersin Üniversitesi'nde öğrencilere siyaset yasağı getirilmeye çalışıldığını belirten Hamurcu “Bu öğretim yılı içinde 20'ye yakın arkadaşımızı tutukladılar, şimdide bizleri okuldan uzaklaştırarak Üniversitede adeta siyaset yasağı getirmeye çalışıyorlar. Çabaları nafiledir, üniversite dün olduğu gibi bu gün de baskılara boyun eğmeyecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA