Eğitimci Muşlu’nun sendikal faaliyetine inceleme! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitimci Muşlu’nun sendikal faaliyetine inceleme!


 

Eğitim Sen üyesi öğretmenlere yönelik operasyon başlatan Milli Eğitim Müdürlüğü, sendikal faaliyet çerçevesinde katıldığı basın açıklamasından dolayı Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu hakkında inceleme başlattı.

İnceleme kapsamında ifade verdiği müfettişlerin kendisine ilginç sorular sorduğunu aktaran Muşlu, ayrıca 680 üyeleri hakkında soruşturma başlatıldığının bilgisini verdi.

Haber Merkezi

Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından bölgede devam eden çatışmalar nedeniyle eğitim hakları engellenen öğrencilerin durumuna dikkat çekmek amacı ile 22 Aralık 2015 tarihinde Mardin Karayolu Parkı’nda yaptığı açıklamaya katılan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, hakkında ön inceleme başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ön inceleme kapsamında Muşlu, geçtiğimiz hafta içinde müfettişlere ifade verdi. Müfettişlerin kendisine “Genel Merkezin aldığı karardan haberiniz var mıydı? Merkezi kararı onaylıyor musunuz? Buradan oraya neden gittiniz, amacınız nedir?” gibi sorular yönelttiğini belirten Muşlu, eğitim emekçilerine yönelik yürütülen soruşturma furyasına dikkat çekti.

 

‘ENGELLENEN EĞİTİM HAKKI İÇİN GİTTİK’

Cizre ve Silopi’de eğitim emekçilerine bakanlık tarafından gönderilen “Hizmet içi eğitim seminerleri” mesajları ve orada yaşanan hak ihlallerini incelemek için gittiklerini belirten Muşlu, ilçelere sokulmadan geri döndüklerini hatırlattı. Muşlu, “Orada birçok insanımızın yaşam hakkı ihlali yapıldı. Öğrencilerimizin eğitim hakkı engellendi” diyerek tepki gösterdi. Verdiği savunmada da genel merkezinin aldığı karardan haberi olduğunu ifade ettiğini dile getiren Muşlu, orada yaşanan eğitim hakkı ihlallerine dikkat çekmek için gittiklerini söyledi.

 

‘BAKANLIĞIN CEZAİ YAPTIRIM BEKLENTİSİ VAR’

Son dönemlerde eğitim emekçilerine dönük açılan soruşturmalara işaret eden Muşlu, sendikal faaliyetlerin son bir yıldır soruşturma kıskacında olduğunu vurguladı. Muşlu, “En son yaptığımız 29 Aralık 2015 tarihindeki bir günlük boykot kararında eğitim emekçisi 680 üyemize yönelik soruşturma başlatıldı. Duyduğumuz kadarıyla da bakanlık bu konuda müfettişlerden önemli bir beklenti içerisinde. Burada cezai yaptırım çıkması yönünde bakanlığın önemli bir beklentisi var” diye konuştu.

Bir yandan kendilerine soruşturma açılırken diğer yandan İl Milli Eğitim ile Diyanet arasında yürütülen ortak projelerle eğitimin dincilik kuşatması altında alındığını ifade eden Muşlu, soruşturma ve baskılara karşı boyun eğmeyeceklerini dile getirdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA