Vatandaş otogar mağduru! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vatandaş otogar mağduru!


 

Mersin’de 2 yıldır süren otogar krizi vatandaşı canından bezdirdi! Halk yetkilileri göreve çağırırken, gözler mahkemede!

EBUBEKİR ÇINAR-YUSUF CAN GÜDÜK

İki yıl önce Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık 20 milyon TL’ye Şimşek Grubu’na ihale ettiği ancak hala tam olarak kullanımı sağlanamayan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT), vatandaşlar büyük mağduriyetler yaşamaya devam ediyor.

Otogarda şehirlerarası yolculuk yapmak tam olarak mümkün olmazken, otogara girmeyen firmalar yolcuları farklı noktalarda alıyor veya indiriyor. Bu durum yolcuların sıkıntı yaşamasına neden olurken, çözüm için Büyükşehir Belediyesi ile otogar işleticisi şirket tarafından başlatılan yargı sürecinin sonlandırılması bekleniyor.

Yargı süreci kapsamında 20 Mayıs’ta yer tespiti yapılacak olan otogarda gelişmeler merakla beklenirken, Haberci Gazetesi olarak yaptığımız sokak röportajları ile sorunu bir kez daha gündeme taşıdık. İşte halkın otogar ile ilgili görüşleri…

 

“SORUMLULAR ÇÖZÜM ÜRETMELİ”

Abdullah Işık (Esnaf): Bildiğimiz kadarıyla firmalara yüksek kira bedelleri dayatılıyor ve firmalarda bu yüzden otogarda yer almıyor. Ancak bu sorunun bir an önce çözülmesi lazım. Bir şekilde firmalar ile anlaşma sağlanmalı ve mağduriyetler önlenmeli. Belediye başkanından yöneticilere sorumlu kimse, çözümü de o üretmelidir.

 

“ANLAŞMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK”

Serdar Kuş (Esnaf): Mersin’deki otogar sorunu iki yıldır sürüyor. Mersin’e gelen de, giden de perişan oluyor. Ancak bu durum Mersin için büyük bir kayıp. Çünkü Mersin turistlik bir bölge. Bu yüzden Büyükşehir bir an önce bu sorunu çözmeli ve otogarın faaliyete girmesini sağlamalı. Bu durum Mersin’imize yakışmıyor. Anlaşmaktan ve bu tesisi faaliyete sokmaktan başka çaremiz yok.

 

“ACISINI SADECE BİZ ÇEKİYORUZ”

Mahmut inci (Emekli) : Otogar nerde, Mersin’de otogar mı var? Ben görmedim! Rezalet bir durum yaşanıyor! Geçtiğimiz günlerde şehir dışına yolculuk yapmak zorunda kaldım, çok büyük zorluklar yaşadım. Olmadık yerlerde indi-bindi yapılıyor. Otogara gidiyorsun ne araba var, ne personel. Ama 25 dakikayı geçen parklar için ücret almayı biliyorlar. Vatandaşın mağduriyeti giderilmeli. Yaşanan sorunun acısını sadece biz çekiyoruz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA