Emniyet; Trafik Haftası’nı anaokulunda kutladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emniyet; Trafik Haftası’nı anaokulunda kutladı


 

Mersin’de, “Karayolları Trafik Güvenliği Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Emniyet Müdürlüğü, bu yıl ki kutlamaları bir anaokulunda gerekleştirerek, miniklere trafik bilinci aşıladı.

GÜLSEN KAYA

‘2016 Yılı Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası’ Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nce Samiye Naim Vakfı Anaokulu’nda gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Toroslar İlçesi’nde düzenlenen etkinliğe; Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mükerrem Ekinci, Trafik Denetleme Şube Müdürü Vekili Mehmet Nur Taşkın, Emniyet ve Jandarma Teşkilatı personeli, öğretmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program ile toplumda trafik bilincinin oluşturulması, kazaların en aza indirilmesi ve insanların güvenli trafik ortamında yaşamlarını sürdürmeleri konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandığı bildirildi.

Vali Çakacak, trafik kazalarının yüzde 98’inin insan hatalarından kaynaklandığnı vurgulayarak, “Gerek sürücülerimiz ve gerekse yayalarımız olsun, trafikte sadece birkaç saniyelik bir sabır gösterirlerse ve trafik kurallarına azami ölçüde uyarlarsa kazaların büyük ölçüde azalacağını görebiliriz” dedi.

Emniyet Müdürü Baştuğ da, kazaların yüzde 50’sinin nedeninin korunmasız yol kullanıcılarından kaynaklandığını vurguladı.  

İl Mili Eğitim Müdürü Vekili Ekinci ise trafik kurallarının öğrenilmesi ve uygulanmasının önemine vurgu yaparak, bu kuralların sadece öğrenilmesinin değil günlük hayatta da içselleştirilerek uygulanmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Trafik kurallarına azami ölçüde uymalarından ve trafik alanındaki özverili çalışmalarından dolayı yılın sürücüsü seçilen ‘Taksi Şoförü Orhan Bektaş’, yılın trafik görevlileri ‘Trafik Polisi Battal Ergin’ ‘ Jandarma Trafik Görevlisi Ali Özgen’ ve ‘Zabıta Trafik Görevlisi Zeynel Oral’a Vali Çakacak tarafından ödülleri verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA